Frecțiile făcute cu pricepere la un picior de lemn sunt perfect minunate și profund inutile!

Cele mai urmărite

Perfecțiunea aceasta transcede din cam toate politicile statului român. Mai ales cele agricole! Dar și la sănătate se freacă cu același zor, demn de idealuri cel puțin infinite, cu mănuși speciale denumite trichinele. Pentru avizați și etern habarnabisti de prim rang. Politicenii noștri sfidează realitățile și trăiesc într-o lume a minunatelor lor realizări nerealizate din pricina cuiva, oricare ar fi acest nobody, UE, PE, TE, SE, LE și iarăși LE! Întotdeauna există o conspirație care să le fure lor posibilitatea de a fi în slujba poporului. Doar că, deși nu înțeleg deloc sintagma „în slujaba poporului” o folosesc ca pe un stindard absolut. În schimb, primesc plăți pe toate segmentele pentru servicii niciodată făcute comunității. Ba, mai mult, din vârful în care se cred cocoțați din cine știe voințe cel puțin cerești, rostesc triumfător discursuri de tot rahatul! Cum se luptă ei cu NIMICUL și NEPĂTRUNSUL pentru ca noi, aștia, de la care tot culeg mai multe taxe pentru bunăstarea lor, să fim mai aproape de fericire. Cu cel puțin o iluzie în plus!

Dar, nu m-am apucat să scriu azi despre astfel de banalități idioate, ci pentru că vreau să vă atrag atenția să nu mai sperați aiurea în minuni la care voi doar vă rugați să vină! Nimic, dar absolut nimic nu va veni doar din rugăciune. Vorba românului, „Dumnezeu îți dă, dar nu îți bagă și în traistă!”

Acum, spre minunea voastră siderată, trebuie să vă spun că lumea este într-un punct din care doar un cataclism o va mai putea trezi din vârtejul aiuritor al spiralei consumiste. Fiți pregătiți pentru tot ce poate fi mai rău. Oamenii sunt cele mai ciudate animale. Viclene și profund doritoare de sânge, capabile să ucidă dar și să schingiue din plăcere. Cum sunt capabile și de uriașe momente de empatie și gesturi ce au căpătat titulatura de umane! Răul și binele sunt amestecate în fiecare din noi, iar furiile colective mai periculoase decât orice alte cataclisme naturale. Limita dintre cele două părți umane, la urma urmelor, este de cele mai multe ori amorfă. De aceea viața este așa palpitantă. Iar visările colective alimentate de ură dar și de speranțe sunt capabile să schimbe rapid paradigmele sociale cu răsturnări radicale. Am în minte revoluția franceză și prima mare eficientizare a execuțiilor în masă, dusă apoi spre dimensiuni cu totul aberante de fascism. Ura poate transforma oamenii din frumoși în bestii, iar asta se întâmplă în fiecare zi aproape în fiecare dintre noi.

Deci, viața nu e un loc cald și iubitor precum pântecul mamei.

Fiecare politician care nu are educație sănătoasă și cel puțin știința ascultării este și va fi profund dăunător societății umane. Iar la noi procentul celor lipsiți de aceste două, să le spunem calități umane, este zdrobitor de mare. Iar principalii vinovați suntem noi deoarece ne reprezintă!

Din nefericire, cam acesta e nivelul de înțelegere al poporului. Și va fi din ce în ce mai rău cu cât ne pleacă partea activă și creativă a societății noastre.

Cele mai noi știri

Plăți de peste 97 mil lei pentru Campania 2023, între 12-14 iunie

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 12 – 14...

Articole din aceeași categorie