România ar putea exporta animale vii în Libia, Liban și China

Cele mai urmărite

Lista țărilor în care România exportă animale vii ar putea fi completată cu Libia, Liban și chiar China, după cum a declarat vicepreședintele ANSVSA, Ioan Oleleu.

În cadrul unui interviu acordat pentru Agerpres, oficialul ANSVSA a precizat că se află în curs de negociere a condiţiilor sanitare veterinare, pentru Libia şi Liban. Și cu China se poartă negocieri pentru exportul de animale vii, România fiind prezentă doar cu produse procesate, respectiv miere, lactate, dar în cantităţi destul de reduse.

Conform datelor centralizate de ANSVSA, România a exportat anul trecut peste 1,56 milioane de bovine şi ovine vii în ţări din afara spaţiului comunitar, Iordania, Arabia Saudită şi Israel, fiind primele destinaţii pentru animalele româneşti.

Din totalul celor 1.567.934 de animale exportate în ţări terţe, aproape 94% sunt ovine, respectiv 1.468.408 capete, iar 99.526 bovine.

Cele mai noi știri

Plăți de peste 97 mil lei pentru Campania 2023, între 12-14 iunie

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 12 – 14...

Articole din aceeași categorie