Utilajul agricol care face de toate, NEXAT a ajuns în ferma Maxagro din Timiș

Cele mai urmărite

NEXAT poate efectua toate lucrările de la cultivarea solului, semănat, protecția culturilor până la recoltare. Acesta este prezentat ca o mașină de lucru autonomă și este echipat cu un sistem de monitorizare a mediului.

Una dintre cele mai mari exploataţii agricole din vestul ţării, aparţinând societăţii Maxagro, este prima care va testa în România vehicolul multifuncţional dezvoltat de compania germană Nexat, recompensat cu medalie de aur pentru inovaţie la „Agritechnica 2022“.

Administrat de fraţii Ianco și Ioji Zifceak, grupul Maxagro exploatează în prezent peste 10.000 de hectare în judeţul Timiş, cu activitate în domeniul creşterii vacilor de lapte şi în sectorul vegetal.

„Tehnologia pe care Nexat o propune este unică în felul său şi ar putea fi o soluţie pe termen lung pentru o companie precum Maxagro. Acest utilaj va fi folosit încă din această primăvară, pentru înfiinţarea culturilor de floarea-soarelui şi porumb, iar, dacă va fi nevoie, chiar şi pentru pregătirea solului înainte de semănat. De asemenea, el va fi utilizat la erbicidarea culturilor de câmp, dar şi la recoltat, în toamnă. Maxagro şi-a manifestat interesul vizavi de această tehnologie, în ideea că pe viitor ar putea achiziţiona un astfel de echipament“, afirmă Liviu Zimcea, reprezentantul Nexat pentru România.

Cele mai noi știri

„Orice om normal la cap ar pleca imediat din această țară!”

Vorbeam ieri, pe la prânz, cu un om deosebit, care face agricultură în România și cam asta a fost...

Articole din aceeași categorie