Acesta este robotul care hrănește câte 300 de vaci pe zi

Cele mai urmărite

Se numește DairyFeed F4500 și este comercializat de compania GEA. Este un robot echipat cu un rezervor care are capacitatea de stocare de 2,2 mc, putând hrăni până la 300 de vaci în fiecare zi.

Robotul funcţionează în mod autonom, fără controlul operatorului, iar raţia poate fi distribuită atât pe partea stângă, cât şi pe partea dreaptă a sensului de mers. DairyFeed F4500 se sprijină pe sol pe patru roți, două dintre acestea fiind propulsate de un motor electric, iar celelalte două sunt dedicate direcției.

Bateria care alimentează toate funcțiile robotului oferă o autonomie zilnică de 18 ore. După fiecare distribuție, robotul se întoarce la stația sa de încărcare.

Senzorii plasați pe fiecare parte a dispozitivului scanează și analizează în timp real orice obstacole pentru a evita coliziunile. DairyFeed F4500 poate face față unor pante cu înclinaţie de până la 10%.

Robotul a fost prezentat pentru prima dată publicului la EuroTier 2022, iar GEA deja are în plan instalarea pe acest echipament, a unui senzor capabil să măsoare rația rămasă în interior.

Cele mai noi știri

Plăți de peste 97 mil lei pentru Campania 2023, între 12-14 iunie

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 12 – 14...

Articole din aceeași categorie