Cu 112% au crescut vânzările de carne de Paște, comparativ cu anul trecut

Cele mai urmărite

Vânzările de produse alimentare specifice sărbătorii Paştelui au crescut cu aproape 40% faţă de anul trecut, astfel că românii au cheltuit aproape dublu la brutării, măcelării sau la magazinele locale şi de cartier, potrivit unui studiu.

Global Payments a analizat numărul şi valoarea tranzacţiilor electronice realizate în cele două săptămâni anterioare Paştelui, atât în 2023, cât şi în 2022, la furnizorii de carne şi în pieţele de specialitate, la brutării, magazine alimentare, supermarketuri, beauty shop-uri, magazine de jucării, la spălătorii auto sau unităţi de cazare.

„Cele mai mari creşteri ale vânzărilor s-au înregistrat la comercianţii şi furnizorii de produse din carne (112%), de la 1,7 milioane de lei în 2022, la 3,6 milioane de lei în 2023; la magazinele de proximitate şi pieţele/târgurile de specialitate (97%), de la 4,1 milioane de lei în 2022, la 8,2 milioane de lei în 2023; la brutării (84%), de la 1,4 milioane de lei în 2022, la 2,6 milioane de lei în 2023. Singura reducere de buget au făcut-o la jucării. „, arată cercetarea.

Totodată, cei mai mulţi bani s-au cheltuit în magazinele alimentare şi supermarketuri, unde anul acesta s-au făcut peste 1,5 milioane de tranzacţii electronice, în valoare de aproximativ 152 de milioane de lei, cam cu o treime mai mult decât anul trecut (cu 33% mai multe tranzacţii şi cu 36% mai mare valoarea tranzacţiilor).

„Bucuria şi tradiţia Paştelui au fost reflectate în mod evident şi în cumpărăturile şi cheltuielile făcute de români în perioada acestei sărbători. Consumatorii şi-au dorit să păstreze obiceiurile şi au căutat să-şi procure produsele de la producători locali sau din pieţe şi târguri de specialitate, dar şi de la magazinele de proximitate, unde s-au înregistrat creşteri semnificative ale vânzărilor”, spune Global Payments.

Conform datelor înregistrate, vânzările de produse alimentare şi de servicii specifice au crescut cu aproape 40%, faţă de anul trecut. S-au realizat aproximativ o jumătate de milion de tranzacţii în plus faţă de perioada Paştelui anterior, reprezentând în jur de 50 de milioane de lei.

Cele mai noi știri

„Orice om normal la cap ar pleca imediat din această țară!”

Vorbeam ieri, pe la prânz, cu un om deosebit, care face agricultură în România și cam asta a fost...

Articole din aceeași categorie