Tarfin lansează soluții de finanțare pentru micii fermieri cu plata la recoltă

Cele mai urmărite

Tarfin anunţă lansarea în piață a unui nou produs financiar adresat micilor producători agricoli, oferind opţiunea de plată la recoltă.

Acest nou produs se adresează micilor producători agricoli care nu au statut de persoană juridică şi lucrează sub 20 de hectare, fiind activi în segmentul horticulturii sau al culturilor tradiţionale precum grâu, porumb sau floarea soarelui.

„Încă de la intrarea pe piaţa din România ne-am concentrat să înţelegem cât mai bine nevoile fermierilor. Noul produs de finanţare lansat vine în sprijinul micilor fermieri şi producători care nu au acces la formele tradiţionale de finanţare, astfel încât aceştia să poată ajunge mai uşor la recoltele planificate, fie că este vorba despre legume sau cereale. Ne propunem să contribuim la creşterea standardului social din mediul rural, unde agricultura este o activitate economică de bază”, a declarat Adina China Birta, Manager General Tarfin România.

Soluţia este foarte rapidă, fermierii având de urmat un proces de înscriere simplu şi intuitiv, exclusiv online.

Prin intermediul distribuitorului de la care urmează să achiziţioneze produsele, aceştia încarcă în platforma Tarfin copia actului de identitate şi a certificatul de producător sau declaraţia APIA. Un mare avantaj pentru micii producători este acela că ratele pe care le vor achita sunt sezoniere, fiind stabilite în funcţie de nevoile fermierilor.

Tarfin şi-a extins operaţiunile începând din 2022 pe piaţa din România, iar în mai puţin de un an a ajuns la un portofoliu de peste 150 de companii de distribuţie de diferite dimensiuni, soluţiile sale având impact asupra a 39.000 de hectare de teren agricol.

Cele mai noi știri

Se suplimentează bugetul MADR. Vezi la care dintre măsurile de sprijin ajung banii

În Ședința Guvernului din data de 18 iulie 2024 a fost aprobată o Hotărâre privind alocarea unor sume din...

Articole din aceeași categorie