Nu se limitează numărul porcilor din gospodării

Cele mai urmărite

Proiectul de lege care stabileşte cadrul legal pentru prevenirea şi controlul pestei porcine africane, adoptat de Camera Deputaţilor, nu limitează numărul porcilor din gospodării, se arată într-un comunicat al UDMR.

„Au apărut informaţii incorecte şi false, după ce Camera Deputaţilor a adoptat ieri, în calitate de for decizional, legea elaborată de UDMR, care asigură un cadru legislativ pentru sprijinirea creşterii porcinelor şi prevenirea răspândirii pestei porcine africane. Scopul UDMR este să asigure condiţii mai bune, mai sigure şi mai previzibile fermierilor, oferind un cadru legislativ pe termen lung. Iniţiativa legislativă nu îngreunează situaţia deţinătorilor de porcine, ci oferă o soluţie acestora. Legea votată ieri nu limitează numărul porcinelor deţinute în gospodării”, se arată într-un comunicat de presă al UDMR. De asemenea, adaugă UDMR, afirmaţia conform căreia porcinele din exploataţii de tip gospodăresc nu pot fi comercializate este greşită, deoarece legea nu prevede acest lucru.

De asemenea, adaugă UDMR, afirmaţia conform căreia porcinele din exploataţii de tip gospodăresc nu pot fi comercializate este greşită, deoarece legea nu prevede acest lucru.

Cele mai noi știri

Plăți de peste 97 mil lei pentru Campania 2023, între 12-14 iunie

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 12 – 14...

Articole din aceeași categorie