Prețul laptelui, mai mic cu 20% de la 1 mai

Cele mai urmărite

Toţi retailerii din România au fost de acord să reducă, de la 1 mai, în mod voluntar, cu minim 20% prețul laptelui de consum, informează Agerpres, conform celor afirmate de reprezentanții Consiliului Concureței.

Potrivit reprezentanților autorității de concurență, retailerii vor negocia, în perioada următoare, cu fiecare procesator cu care colaborează, în vederea implementării acordul voluntar pentru reducerea preţului pentru laptele proaspăt de consum.

„Pe parcursul lunii mai vom vedea reduceri substanţiale, la raft, ale preţurilor laptelui proaspăt, având în vedere că retailerii ne-au confirmat participarea la acordul voluntar. Posibil să dureze câteva zile până când această măsură se va aplica în toate magazinele, ţinând cont că trebuie renegociate contractele cu fiecare producător şi epuizate stocurile existente. Ne aşteptăm ca, în cele şase luni, cât este valabil acordul, să crească consumul. În plus, prognozele economice indică faptul că inflaţia se va reduce, iar astfel nu vom mai înregistra creşteri atât de mari ale preţurilor alimentelor”, a declarat preşedintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chiriţoiu.

Acordul voluntar între retaileri şi procesatori pentru reducerea preţului pentru laptele proaspăt de consum urmează să se aplice de la data de 1 mai. Reducerea de cel puţin 20% a preţului la raft se va aplica laptelui de provenienţă românească care costă în prezent peste 7 lei/litru, fără să fie inclus în vreo promoţie, şi se va împărţi între retaileri (minimum 10%) şi procesatori (minimum 10%).

Cele mai noi știri

Plăți de peste 97 mil lei pentru Campania 2023, între 12-14 iunie

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 12 – 14...

Articole din aceeași categorie