Vrei să îți cumperi tractor sau utilaj agricol? Poți accesa fonduri europene de 300.000 euro

Cele mai urmărite

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) va lansa o linie de finanțare pentru cei care vor să își achiziționeze tractoare și utilaje cu fonduri europene.

Linia de finanțare DR-13 ”Achiziții de utilaje agricole pentru sectorul vegetal” va fi lansată spre finalul anului, mai exact în octombrie 2023.

În cadrul intervenției vor fi prioritizate proiectele care contribuie la încurajarea și dezvoltarea structurilor asociative, dezvoltarea structurală echilibrată a fermelor în sensul consolidării fermelor medii, promovarea tehnologiilor și tehnicilor de producție moderne cu impact redus asupra mediului acțiuni în scopul gestionării corespunzătoare a riscurilor de la nivelul exploatației, asigurarea echității accesării fondurilor europene, se arată în fișa intervenției.

Practic, această linie de finanțare vine în continuarea fostei submăsuri 4.1, din PNDR 2014-2022.

Valoare maximă a sprijinului public va fi 300.000 euro/proiect, iar rata de finanțare maximă va fi de 65% fonduri europene, astfel că fermierul trebuie să asigure o cofinanțare de 35% din fonduri proprii.

Beneficiarii eligibili pentru achiziția de utilaje vor fi:

  • fermieri cu excepția persoanelor fizice;
  • cooperative agricole și societățile cooperative care reprezintă interesele membrilor fermieri;
  • grupuri și organizații de producători legal constituite în baza legislației naționale în vigoare şi recunoscute de MADR care deservesc interesele membrilor.
Cele mai noi știri

Ce tehnologii aplică Dan Hurduc și cum și-a scăzut cheltuielile

Ieri, 17 mai 2024, am fost prezenți în ferma Evel-H Company, administrată de Dan Hurduc, din localitatea Costești, județul Vaslui,...

Articole din aceeași categorie