Fonduri europene în Fundu Moldovei!

Cele mai urmărite

Familia Ursu din Deluț, comuna Fundu Moldovei, județul Suceava a accesat fonduri europene pentru fermă. I-am cunoscut anul trecut, la Adunarea Generală aniversară a ACBCR, desfășurată la Pojorâta.

Cum nu văzusem o făbricuță de produse lactate, cu produse certificate ca produs montan, într-un asemenea decor, am purces spre Deluț.

Drumul e o poveste, iar locul unde au ferma și pensiunea pare dăruit cu frumusețe de colț de rai.

Nu am stat mult, oricum proprietarii aveau mult de muncă, dar am aflat povești de succes cu multă transpirație și inspirație! Inclusiv că accesează un nou proiect pe fonduri europene pentru extinderea și modernizarea fabricuței de lapte și utilaje pentru colectare lapte din zona lor.

Ilie Ursu era plecat cu ATV – urile și o parte din turiști pe munte. Tatăl său, Filuț Filaret Ursu, a fost amfitrionul, iar soția sa ne-a servit cu prăjituri și ciocolată de casă deși cerusem doar apă. Acesta e sufletul Bucovinei!

Am cumpărat doar cașcaval și un pic de telemea deoarece terminaseră celălalte produse. Asta e un semn bun! Prețul a fost destul de ok pentru cumpărător. Sper să îi satisfacă și pe producători!

Deoarece e păcat să nu le prețuim munca și modul de viață!

Mai ales atunci când vezi un solar în vârf de munte. Ca o mărturie a faptului că oamenii aceștia au învățat să trăiască cu resursele lor din moși strămoși!

Cele mai noi știri

Plăți de peste 97 mil lei pentru Campania 2023, între 12-14 iunie

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 12 – 14...

Articole din aceeași categorie