Marocanii vor oi românești

Cele mai urmărite

Ovinele de la noi din țară sunt tot mai căutate. O delegație din Regatul Maroc a sosit la Ministerul Agriculturii pentru a-și exprima interesul în cumpărarea de oi.

Ministrul Petre DAEA a primit la sediul MADR, o delegație guvernamentală din Regatul Maroc, în prezența Ambasadorului Regatului Maroc la București, ES Hassan Abouyoub. Din delegație fac parte reprezentanți ai Ministerului Agriculturii, Pescuitului maritim, Dezvoltării Rurale, Apelor și Pădurilor și ai autorității sanitare din Maroc.

Întâlnirea de la sediul MADR s-a materializat ca urmare a discuției purtate săptămâna trecută de ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Petre DAEA, în format videoconferință cu omologul său din Regatul Marocului, Mohamed SADIKI.

„Având un istoric de relații diplomatice bine conturate, cu dorința de a înnoda firul interesului pentru cele două țări, mă bucur că avem ocazia să purtăm acest schimb de opinii privind stabilirea modalității tehnice a drumului pe care trebuie să-l parcurgem împreună”, a declarat ministrul Petre DAEA.

Dat fiind interesul crescut manifestat de Regatul Marocului pentru piața de ovine din România, în cadrul discuțiilor de astăzi s-au atins următoarele subiecte:
    – semnarea modelului de certificat sanitar pentru exportul în Maroc a ovinelor destinate abatorizării cu proveniența din România;
    – proceduri sanitare pentru exportul de ovine în Maroc și organismele de certificare sanitară din România;
    – vizitarea unor ferme de carantină pentru ovinele destinate exportului.

După întâlnirea de la sediul MADR, delegația din Regatul Maroc se va deplasa în teren, pentru a efectua vizite la ferme de creștere și îngrășare ovine, precum și la un abator cu certificare halal.

Cele mai noi știri

Plăți de peste 97 mil lei pentru Campania 2023, între 12-14 iunie

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 12 – 14...

Articole din aceeași categorie