Primii 10 importatori din Ucraina, în 2022

Cele mai urmărite

Cerealele şi îngrăşămintele sunt produsele care au venit cu precădere din ţara vecină aflată în plin război, arată o analiză realizată de Ziarul Financiar, pe baza datelor oferite de Institutul Naţional de Statistică.

După cum se poate observa, în topul primelor 10 companii se regăsesc în special cei care activează în agricultură și care au cumpărat cereale și îngrășăminte mai ieftine, din țara vecină.

Pe primul loc, în topul celor mai mari importatori din Ucraina se află compania Aptiv Technology Services & Solutions, care are trei fabrici ce produc sisteme electrice şi electro­nice pentru industria auto.

Următoarele două poziţii sunt ocupate de companiile Liberty Galaţi, cel mai mare producător de oţel din ţară, şi Bunge România, cel mai mare producător de ulei de floarea-soarelui.

România a importat bunuri în valoare de 2,2 miliarde de euro în 2022 din Ucraina, în creştere cu 66% faţă de anul anterior.

Cele mai noi știri

Plăți de peste 97 mil lei pentru Campania 2023, între 12-14 iunie

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 12 – 14...

Articole din aceeași categorie