Ce practici agricole inovatoare a descoperit Marius Micu, vicepreședinte Copa, în Andaluzia

Cele mai urmărite

Prima fermă din Spania unde s-a cultivat fructul dragonului, un sistem inovator de protejare a plantațiilor de avocado împotriva înghețului, măslini printre floarea-soarelui și grâu, o cramă 3 în 1, dar și o fermă zootehnică care încrucișează rasele Retinta, Charolais și Fleckvieh – sunt doar o parte din acele practici agricole inovatoare observate de vicepreședintele Copa, Marius Micu în Andaluzia, Spania și pe care a avut plăcerea de a le împărtăși cu noi.

„Sunt extrem de încântat să vă împărtășesc detalii despre vizita noastră de lucru în regiunea Andaluzia, provincia Cadiz, unde fermierii și reprezentanții administrației publice locale din România și Spania au avut ocazia să împărtășească experiențe și cunoștințe în ceea ce privește administratia publică, dezvoltarea rurală și agricultură”, ne povestește acesta.

Această vizită de lucru a fost organizată de către Asaja Cádiz, Federaţia Naţională PRO AGRO, Asociatia GAL Napoca Porolissum și Asociatia GAL Lider Cluj, care au colaborat strâns pentru a realiza un eveniment de succes, cu mult transfer eficient de cunoștințe.

„Timp de câteva zile, am avut privilegiul de a explora minunata zonă a Andaluziei și de a descoperi practici agricole inovatoare, noi culturi introduse în contextul schimbărilor climatice și multe alte lucruri interesante. Participanții au avut ocazia să viziteze ferme, să interacționeze direct cu fermierii locali, dar și cu autoritățile locale din regiune, împărtășind experiențe valoroase”.

Așadar, printre fermele vizitate s-au numărat:

Ferma ecologică a lui Francisco Arido din Arcos de la Frontera este cu adevărat unică, fiind prima fermă din Spania unde s-a cultivat fructul dragonului.

Ferma lui Paco Nunez din Jerez de la Frontera, unde se utilizează un sistem inovator pentru a proteja plantațiile de avocado împotriva înghețului.

Marius Micu Copa

Ferma lui Pedro Gallardo din Puerto Real este un bun exemplu de diversitate în agricultură, prin faptul că, pe lângă plantațiile de măslini recent înființate, se întâlnesc și culturile de floarea-soarelui și grâu.

„Vizitând Grupul Estévez, am descoperit nu doar o cramă, ci un loc care îmbină trei pasiuni ale proprietarilor, precum cultivarea viței de vie și obținerea vinului printr-un proces unic de învechire, creșterea cailor spanioli pur-sânge și arta”.

Ferma lui Hermanos Rodriguez din Vejer de la Frontera, o exploatație deosebit de interesantă din sectorul zootehnic, care se ocupă cu creșterea vacilor rezultate din încrucișarea raselor Retinta, Charolais și Fleckvieh.

„De asemenea, în timpul vizitei, am avut plăcerea de a-l întâlni pe primarul orașului Vejer de la Frontera, domnul Francisco Manuel Flor Lara și pe domnul deputat al regiunii Andaluzia, José Ortiz Galván, cu care am schimbat opinii despre administrația locală, dezvoltarea rurală și agricultură”, ne-a mai explicat Marius Micu.

Această vizită nu ar fi fost posibilă fără ajutorul domnului Pedro Gallardo Barrena, vicepreședinte #Copa și căruia îi mulțumește și prin intermediul publicației noastre online. Și să nu uităm că principalul reprezentant al fermierilor și al cooperativelor agricole din Uniunea Europeană este Copa-Cogeca, care răspunde provocărilor actuale și propune soluții pentru viitor.

Cele mai noi știri

Plăți de peste 97 mil lei pentru Campania 2023, între 12-14 iunie

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 12 – 14...

Articole din aceeași categorie