Un nou punct vamal între România și Republica Moldova. Vezi ce operațiuni vor avea loc

Cele mai urmărite

La Bumbăta (România) – Leova (Republica Moldova), a fost inaugurat un nou punct vamal, scopul fiind de a fluidiza traficul dintre cele 3 state: România și Republica Moldova și Ucraina. Aici, vor avea loc operațiuni de import și tranzit de produse alimentare de origine nonanimală și furaje.

Miniștrii Afacerilor Interne ai României, Lucian Nicolae BODE și Republicii Moldova, Ana RAVENCO, ministrul Tranporturilor și Infrastructurii, Sorin Mihai GRINDEANU, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Alexandru BOCIU, au inaugurat un nou punct internațional de trecere a frontierei de stat dintre România și Republica Moldova, situat pe raza județului Vaslui, în localitatea Bumbăta, comuna Vetrișoaia. 

Deschiderea punctului vamal de frontieră Bumbăta (România) – Leova (Republica Moldova) are ca scop fluidizarea traficului rutier internațional la punctele de trecere a frontierei dintre România și Republica Moldova și Ucraina, precum și reducerea timpului de așteptare la celelalte puncte de trecere a frontierei de stat.

Prin acest punct vamal de intrare vor avea loc operațiuni de import și tranzit de produse alimentare de origine nonanimală și furaje. Traficul este limitat, la acest moment, la autovehicule cu greutatea maximă de 3,5 tone.

Controlul sanitar – veterinar și pentru siguranța alimentelor al produselor care fac obiectul activităților de import și tranzit, derulate prin acest punct vamal de frontieră, va fi asigurat de personal de specialitate din cadrul DSVSA Vaslui.

Pentru operaționalizarea acestui punct vamal au fost alocate fonduri bugetare în sumă de 340.000 de lei din care au fost asigurate infrastructura (ansamblu de trei containere metalice), aparatura de comunicații și informatică, logistica și utilitățile necesare desfășurării activității specifice de control oficial la frontieră.

ANSVSA va colabora permanent cu celelalte instituții responsabile pentru identificarea de noi măsuri menite să eficientizeze și să fluidizeze transportul de mărfuri.

Cele mai noi știri

Se suplimentează bugetul MADR. Vezi la care dintre măsurile de sprijin ajung banii

În Ședința Guvernului din data de 18 iulie 2024 a fost aprobată o Hotărâre privind alocarea unor sume din...

Articole din aceeași categorie