Grup Șerban a achiziționat o fermă de bovine de carne. Investiția se ridică la 5 mil lei

Cele mai urmărite

Grup Şerban Holding, companie care activează în mai multe domenii din agricultură, anunţă introducerea în portofoliul de afaceri a unei noi direcţii de bussines, creşterea de bovine de carne. În acest sens, Interagroaliment, parte din Grup Şerban Holding a achiziţionat o fermă de bovine pentru carne rasa Angus în Sascut, judeţul Bacău.

În prezent, ferma găzduieşte 450 de bovine Angus şi se întinde pe o suprafaţă de 135 de hectare de teren. Investiţia în cadrul fermei de bovine se ridică la aproximativ 5 milioane de lei, de la momentul iniţial şi până în prezent.

Modelul fermei de bovine este inspirat din California şi Dakota de Nord din Statele Unite ale Americii, unde condiţiile naturale ale fermelor sunt aproximativ similare cu cele din România.

În cadrul fermei Grup Şerban, bovinele din rasa Angus beneficiază de păşuni spaţioase, cât şi de o hrană bogată şi variată care provine în mare parte din culturile de acoperire (cover crop) folosite în sistemul ecologic de cultivare no-till. Politica agricolă a Grup Şerban se bazează pe promovarea unei agriculturi durabile şi eficiente.

„Integrând sisteme de tipul no-till şi cover crop pentru culturile de câmp cu managementul fermei de vaci Angus, transformăm provocările în oportunităţi. Nu doar că optimizăm costurile cu hrana animalelor, dar reuşim şi să valorificăm într-un mod eficient şi chiar unic, la momentul actual, culturile de acoperire (cover crop), creând astfel un echilibru între sustenabilitate şi productivitate”, a declarat Nicolae Şerban, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Grup Şerban Holding.

În ceea ce priveşte potenţialul de dezvoltare al acestui segment de business, conducerea Grup Şerban, urmăreşte să ajungă la un efectiv de 5.000 de bovine Angus până în 2025. Acest obiectiv de dezvoltare va permite companiei să producă o cantitate semnificativă de carne, cu un potenţial de vânzări estimat la 9 milioane de euro pe an, luând în calcul piaţa de carne în viu. 

Cele mai noi știri

Plăți de peste 97 mil lei pentru Campania 2023, între 12-14 iunie

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 12 – 14...

Articole din aceeași categorie