Planurile noului ministru al agriculturii Florin Barbu

Cele mai urmărite

România trebuie să se transforme într-o țară care își poate asigura consumul intern de alimente și să redevină o forță agricolă la nivel de Europa. Acestea sunt cele două mari obiective ale noului ministru al Agriculturii, Florin Barbu,

„Am două obiective. Să fac din România o ţară în care să se asigure consumul intern de alimente din resurse proprii şi chiar să eliminăm deficitul comercial pe produsele alimentare, care a ajuns la un alarmant nivel de două miliarde euro anual. România trebuie să redevină o forţă în agricultura europeană nu numai la unele culturi, precum porumb, floarea soarelui, ci pe tot ansamblul. Adică să ajungem să găsim produse ale agriculturii româneşti în supermarket-urile europene. Fermierii au nevoie de tot sprijinul pentru a face faţă concurenţei europene”, a declarat Florin Barbu citat de Agerpres.

El a adăugat că, în prezenţa premierului, vor avea loc discuţii cu procesatorii şi cu reprezentanţii supermarket-urilor pentru elaborarea unui act normativ „prin care românii să cumpere cu preţurile corecte la raft”.

Totodată, ministrul Agriculturii a reiterat că va insista la Comisia Europeană pentru prelungirea restricţiilor privind importurile de cereale din Ucraina şi pentru introducerea de zece noi produse pe lista de restricţii. Printre noile produse a menţionat mierea, carnea, zahărul, făină, mălaiul, cartofii.

Cele mai noi știri

Plăți de peste 97 mil lei pentru Campania 2023, între 12-14 iunie

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 12 – 14...

Articole din aceeași categorie