Planurile noului ministru al agriculturii Florin Barbu

Cele mai urmărite

România trebuie să se transforme într-o țară care își poate asigura consumul intern de alimente și să redevină o forță agricolă la nivel de Europa. Acestea sunt cele două mari obiective ale noului ministru al Agriculturii, Florin Barbu,

„Am două obiective. Să fac din România o ţară în care să se asigure consumul intern de alimente din resurse proprii şi chiar să eliminăm deficitul comercial pe produsele alimentare, care a ajuns la un alarmant nivel de două miliarde euro anual. România trebuie să redevină o forţă în agricultura europeană nu numai la unele culturi, precum porumb, floarea soarelui, ci pe tot ansamblul. Adică să ajungem să găsim produse ale agriculturii româneşti în supermarket-urile europene. Fermierii au nevoie de tot sprijinul pentru a face faţă concurenţei europene”, a declarat Florin Barbu citat de Agerpres.

El a adăugat că, în prezenţa premierului, vor avea loc discuţii cu procesatorii şi cu reprezentanţii supermarket-urilor pentru elaborarea unui act normativ „prin care românii să cumpere cu preţurile corecte la raft”.

Totodată, ministrul Agriculturii a reiterat că va insista la Comisia Europeană pentru prelungirea restricţiilor privind importurile de cereale din Ucraina şi pentru introducerea de zece noi produse pe lista de restricţii. Printre noile produse a menţionat mierea, carnea, zahărul, făină, mălaiul, cartofii.

Cele mai noi știri

„Orice om normal la cap ar pleca imediat din această țară!”

Vorbeam ieri, pe la prânz, cu un om deosebit, care face agricultură în România și cam asta a fost...

Articole din aceeași categorie