Cooperativa Agricolă Producție și Procesare Regiunea Sud a deschis un punct de lucru și are 142 de membri acționari

Cele mai urmărite

La mijlocul lunii iunie, Cooperativa Agricolă Producție și Procesare Regiunea Sud a sărbătorit deschiderea punctului de lucru din Miroși, județul Argeș. Aici am aflat că, au fost achiziționate utilaje agricole printr-un proiect european în valoare de aproape 1,7 mil euro, care vor deservi pe cei 142 membri acționari cu peste 25.000 ha.

Cooperativa s-a născut în anul 2018. Încă este în premergător, dar a crescut frumos. Și ne bucurăm că am putut participa la acest eveniment, unde au participat peste 250 de fermieri.

Combinele pentru recoltat, John Deere T 550 I 9 (foto) au fost achiziționate de la IPSO Agricultură, fiind și un partener strategic în dezvoltarea cooperativei agricole.

„Suntem niște pionieri ai vremurilor actuale, suntem o mare familie, iar în 2018 când am pus bazele cooperativei noastre am vrut și cred că am reușit să creăm un model prin care să demonstrăm că se poate. Însă, cel mai important lucru în cadrul Cooperativei Agricole Producție și Procesare Regiunea Sud este acela că toți membrii noștri sunt și membrii acționari.

Adică tot ce vedeți aici, este în mod egal și al lor. Deci, noi nu avem membri asociați în cooperativă și nu recomand acest lucru, chiar dacă este prevăzut în legea cooperativelor agricole, ca ei să fie asociați până să devină acționari. Știu că nu este ușor să ai membri acționari, dar iată dovada vie că se poate și avem 142 membri acționari”, ne-a explicat Marius Micu, vicepreședinte COPA și unul dintre cei 5 membri inițiatori ai cooperativei.

Scopul acestei întâlniri între membri a fost de inaugurare a noului sediu, dar și de prezentare a investițiilor și a planurilor de viitor.

„Suntem o cooperativă tânără, dar avem mulți membri, de aceeea ne dorim să facem întâlniri periodice, să vrem să fim aproape unii de alții și să facem schimb de opinii. Rolul unei cooperative în societate este esențial. Nu numai că asigurăm o platformă de colaborare între fermieri, ci și un cadru în care aceștia pot beneficia de resurse și suport mutual. În plus, prin promovarea agriculturii locale și durabile, contribuim activ la bunăstarea comunității și a biodiversității”, a mai spus Marius Micu.

Interviul integral cu Marius Micu, poate fi urmărit pe pagina noastră de youtube aici:

142 membri acționari, în Cooperativa Agricolă Producție și Procesare Regiunea Sud – YouTube

Cele mai noi știri

Plăți de peste 97 mil lei pentru Campania 2023, între 12-14 iunie

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 12 – 14...

Articole din aceeași categorie