APIA primește cereri pentru rambursarea de motorină pentru trimestrul II 2023

Cele mai urmărite

Cererile de plată care vizează rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 1 aprilie – 30 iunie 2023 (trimestrul II al anului 2023), se depun până la data de 31 iulie 2023, inclusiv, anunţă Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Cererile se depun sau pot fi transmise prin mijloace electronice la Centrele APIA, de către administratorul/reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, însoţite de documentele prevăzute, scrie Agerpres.

Toate documentele depuse în copie vor fi certificate pentru conformitate cu originalul de solicitantul sprijinului, însuşite prin semnătură şi vor purta sintagma „conform cu originalul”.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre rata accizei standard şi rata accizei reduse pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură a cărei valoare unitară este de 1,529 lei/litru.

Cele mai noi știri

Ce tehnologii aplică Dan Hurduc și cum și-a scăzut cheltuielile

Ieri, 17 mai 2024, am fost prezenți în ferma Evel-H Company, administrată de Dan Hurduc, din localitatea Costești, județul Vaslui,...

Articole din aceeași categorie