Studiu: Fructele și legumele, pe loc fruntaș în alimentația zilnică a românilor

Cele mai urmărite

Fructele și legumele dețin locul fruntaș (81%) în alimentația zilnică a românilor, după cum declară respondenții din raportul de cercetare realizat de Reveal Marketing Research pentru CIPRA. 80% dintre români consumă zilnic sau aproape zilnic produse de panificație, iar lactatele, ouăle, carnea și peștele sunt consumate frecvent de 76% dintre români.

Din raportul reies informații relevante cu privire la obiceiurile românilor, cu impact asupra calității vieții lor, pe mai multe paliere: alimentația, odihna, consumul de tutun și alcool, sportul, tehnologia și echilibrul între viața personală și cea profesională.

În privința alimentației, rezultatele studiului arată că doar 30% dintre femei și 41% dintre bărbați sunt de părere că aceasta este de calitate bună, iar majoritatea respondenților (58%) consideră că alimentația lor este una de calitate medie.

În privința alimentelor care fac parte zilnic sau aproape zilnic din alimentația românilor, fructele și legumele dețin locul fruntaș (81%), după cum declară respondenții, 80% dintre români consumă zilnic sau aproape zilnic produse de panificație, iar lactatele, ouăle, carnea și peștele sunt consumate frecvent de 76% dintre români.

În plus, 44% dintre români nu au timp să își gătească singuri, iar calitatea alimentației lor are de suferit din acest motiv, aspect susținut și de concluzia că 50% dintre ei au probleme cu digestia din cauza alimentației nesănătoase.

Această secțiune a studiului conține și informații legate de consumul de apă, despre obiceiurile românilor cu privire la mesele zilnice sau satisfacția față de propria greutate corporală și nu numai. Poți găsi rezultatele integral AICI.

Cele mai noi știri

Ce tehnologii aplică Dan Hurduc și cum și-a scăzut cheltuielile

Ieri, 17 mai 2024, am fost prezenți în ferma Evel-H Company, administrată de Dan Hurduc, din localitatea Costești, județul Vaslui,...

Articole din aceeași categorie