Agroland inaugurează Fabrica de Furaje din Dolj. Investiția se ridică la 20 mil lei

Cele mai urmărite

Agroland Business System (BVB: AG), grup antreprenorial românesc de retail, agricultură şi alimentaţie anunţă inaugurarea Fabricii de Furaje de la Işalniţa, judeţul Dolj, o investiţie cu o valoare totală de 20 de milioane de lei.

„Fabrica de Furaje de la Işalniţa are un rol esenţial în modelul nostru de business integrat. Astfel, cerealele utilizate sunt obţinute de la fermierii parteneri ai Agroland Agribusiness, în timp ce producţia fabricii va reuşi să asigure cantitatea de furaje pentru fermele noastre şi va contribui la stocul furajelor comercializate în reţeaua de magazine Agroland.

Aşa cum în perioada pandemiei am achiziţionat platforma avicolă de la Mihăileşti, de această dată, într-un context economic plin de provocări, am decis să investim într-un activ care ne va îmbunătăţi semnificativ marjele de profit la nivelul grupului Agroland.

La acest lucru contribuie şi faptul că Fabrica de la Işalniţa este una dintre cele mai moderne şi eficiente energetic unităţi de producţie de acest fel din România, reuşind să automatizăm toate procesele, aspect care permite utilizarea unui număr redus de operatori”, a declarat Horia Cardoş, fondator şi CEO al Agroland Business System.

Capacitatea anuală de producţie a fabricii de la Işalniţa este de 28.000 de tone, acoperind aproximativ 60% din necesarul de furaje destinat fermelor şi magazinelor din reţeaua Agroland. În cadrul acesteia, vor fi produse furaje negranulate, brizurate şi granulate, care vor fi comercializate vrac, la pungă mare sau sac.

Fabrica de la Işalniţa este a doua unitate de producţie a furajelor deţinută de Agroland Business System, după Fabrica de Nutreţuri Combinate de la Caransebeş, inaugurată la finalul anului 2022, care are o capacitate anuală de producţie de 7.000 de tone.

Astfel, capacitatea anuală totală de producţie a furajelor în cele două fabrici a ajuns la 35.000 de tone, reprezentând aproximativ 75% din totalul furajelor necesare într-un an pentru diviziile de food şi retail ale grupului Agroland.

Cele mai noi știri

Se suplimentează bugetul MADR. Vezi la care dintre măsurile de sprijin ajung banii

În Ședința Guvernului din data de 18 iulie 2024 a fost aprobată o Hotărâre privind alocarea unor sume din...

Articole din aceeași categorie