România cere interzicerea cerealelor din Ucraina până la finalul anului

Cele mai urmărite

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că România, Polonia, Bulgaria, Ungaria şi Slovacia vor cere Comisiei Europene să le permită prelungirea până la finalul anului a interdicției de intrare a cerealelor din Ucraina, transmite Agerpres.

Măsura a fost luată la presiunea fermierilor români, care s-au plâns că cerealele ucrainene au dus la prăbușirea prețului. Pe de altă parte, mai multe ferme zootehnice au cumpărat cereale ieftine din Ucraina.

Informația inițială privind inițiativa celor cinci țări a fost dată de ministrul ungar al Agriculturii, Istvan Nagy.

„Este evident pentru noi toţi că suntem uniţi în a sprijini pe mai departe Ucraina pentru a rezista în faţa războiului absurd declanşat de Rusia. Suntem parte a Uniunii Europene şi suntem hotărâţi să ajutăm în continuare Ucraina pentru tranzitarea producţiei către pieţele de desfacere.

În acelaşi timp, suntem hotărâţi să-i sprijinim pe fermierii noştri să îşi valorifice corect producţia şi rezultatele muncii lor pentru a ne asigura tuturor securitatea alimentară. Fermierii români au fost puternic afectaţi de războiul din Ucraina, la fel cum au fost afectaţi şi fermierii din statele din apropierea conflictului.

Vom merge în faţa Comisiei Europene cu o poziţie comună privind prelungirea măsurilor preventive pentru o listă mai largă de produse provenite din Ucraina, cel puţin până la finalul acestui an”, a declarat Florin Barbu.

Cele mai noi știri

Ce tehnologii aplică Dan Hurduc și cum și-a scăzut cheltuielile

Ieri, 17 mai 2024, am fost prezenți în ferma Evel-H Company, administrată de Dan Hurduc, din localitatea Costești, județul Vaslui,...

Articole din aceeași categorie