Cerealele din Ucraina, exportate prin CFR Marfă

Cele mai urmărite

O parte importantă din cerealele recoltate în Ucraina ar putea fi exportate pe cale ferată, compania românească CFR Marfă fiind pregătită în acest sens.

Compania CFR Marfă este pregătită pentru transportul unor cantități mari de cereale din Ucraina, a anunțat directorul general, Daniel Apostolache. Acesta consideră că va obţine un profit serios din această activitate.

Apostolache a anunțat că încă din luna mai, se observă o creştere a transportului de cereale la un nivel care nu a mai fost atins în ultimii 5 ani. El dă asigurări că CFR Marfă nu este în pericol de faliment şi chiar a înregistrat în primele şase luni ale anului un profit operaţional de 77 de milioane lei, potrivit DCBusiness.

Daniel Apostolache a mai explicat că societatea poate să se autofinanțeze și să plătească toate taxele și contribuțiile la zi. ”Încă din luna mai am sesizat și în cifra de afaceri o creștere a transportului de cereale din ultimii 5 ani. Am analizat, sunt cele mai mari volume, în mai-iunie, transportate de cereale. CFR Marfă a arătat că era singura companie care deținea boghiuri de cale normală care puteau fi folosite pentru materialul rulant din Ucraina și din Republica Moldova”, a mai spus reprezentantul CFR Marfă.

Cele mai noi știri

Plăți de peste 97 mil lei pentru Campania 2023, între 12-14 iunie

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 12 – 14...

Articole din aceeași categorie