Depopularea României este rezultatul nesimțirii autorităților!

Cele mai urmărite

Satul românesc este primul afectat de exodul forței de muncă spre Europa. Peisajul localităților din mediul rural devine, pe zi ce trece, un amestec de clădiri noi uriase, cumva cumplite, și case îmbătrânite, lipsite de perspectivă.

Anunțuri de vânzare ale acestora din urmă se găsesc în fiecare localitate prin care trec. Și trec prin toată țara. Așa că nu pot să nu văd cum localități precum Izbiceni, Matca, Poiana Mare, în care populația muncește în legumicultură, se ridică. Aici, tinerii au de ales și mulți au optat să rămână și să-și facă un business în domeniu sau să continue afacerea părinților.

Dar, și din aceste localități încep să plece oamenii care nu au altă perspectivă decât munca cu ziua. Aleg occidentul deoarece acolo câștigă mult mai bine și au alte condiții de muncă.

Aceste treceri prin sită lasă acasă doar forța de muncă blazată, fără îndrăzneală și asta se vede în realitatea economică a acestor zone.

Responsabilitatea pentru emigrația tinerilor de perspectivă din sat, care vor aduce progres în zonele spre care au plecat, aparține într-o mare majoritate majorităților politice care ne-au condus în aceste aproape trei decenii de oarecare democrație. Ce e mai grav și pare de neschimbat sunt lipsa de înțelegere și ruptura gravă dintre autoritate și popor.

Scindarea acestor realități duce spre lumile paralele. Statul e paralel cu realitatea și paralel cu ideea de stat. Si, ce e culmea, tot el, STATUL, se simte abuzat și lovit în ouă.

Nivelul de trai din administrație a crescut, iar angajații de la stat trăiesc bine mersi fără target și presiune. Nu înțeleg să întoarcă spre societatea care le alimentează salariile un pic de sudoare, iar asta va duce spre o și mai mare dezamăgire în rândul plătitorilor de taxe și impozite.

O mare parte din emigrație li se datorează acestor slujbași cu salarii grase și total paraleli cu realitatea.

Dar sunt și administrații locale cu fața spre cetățeni, cum sunt și o seamă de politiceni care încep să vadă luminița bunului simț în marea de nesimțire a AUTORITĂȚILOR!

Cele mai noi știri

Plăți de peste 97 mil lei pentru Campania 2023, între 12-14 iunie

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 12 – 14...

Articole din aceeași categorie