O nouă ediție a Târgului FarmConect va avea loc la Slobozia, între 31 august – 3 septembrie

Cele mai urmărite

Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România – FAPPR organizează la Slobozia, în perioada 31 august – 03 septembrie 2023, din nevoia de a pune în valoare particularitățile lanțului alimentar, Târgul FarmConect România – Târgul Agriculturii Românești, cu sprijinul Consiliului local al județului Ialomița, al Primăriei Slobozia și Libramon ca partener tehnic.

Scopul Târgului este de a conecta fermierii cu companiile din industrie și de a facilita schimbul de informații, cunoștințe și experiențe relevante legate de bune practici și de folosirea celor mai moderne și performante tehnologii în agricultură, esențiale în atingerea obiectivelor de sustenabilitate economică.

Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România – FAPPR este o asociație profesională federativă formată din producători agricoli si reprezentanți ai lanțului profesional agricol din România, înființată în anul 2012. Totodată, face parte din Confederația Europeană a Producătorilor de porumb (CEPM), care reprezintă cele mai mari țări producătoare de porumb din Europa și furnizează asistență tehnică, economică și legislativă pentru membrii și organizațiile profesionale ale fermierilor din România.

FAPPR este un activ și constant partener de dialog civil al autorităților de la București și Bruxelles, militând, în numele membrilor săi, fermieri de cultură mare și unități care efectuează procesare primară, pentru soluții și măsuri de politici publice corecte și proporționale.

În misiunea FAPPR se găsește necesitatea organizării de evenimente cu specific care să reunească majoritatea producătorilor de cereale și plante tehnice în vederea găsirii unor soluții reale care să sprijine agricultorii.

Târgul FarmConect România propune o abordare nouă în peisajul târgurilor din agribusiness, pentru că este organizat și asumat în întregime de fermieri și se adresează, în egală măsură, fermierului profesionist și consumatorului.

Misiunea târgului este de a consolida comunitățile locale și, mai departe, de a contribui la dezvoltarea armonioasă a mediului rural, a sectorului agro-alimentar și a economiei regionale.

Ediția din acest an, va păstra structural conceptual fundament al FarmConect și va avea două componente: o componentă expozițională și una educativă.

Componenta expozițională va prezenta cele mai noi tehnologii agricole din domeniul geneticii, al tehnicilor inovative de fertilizare și protecție a plantelor, și va aduce mai aproape de fermieri cele mai performante utilaje agricole ale momentului. Vor fi prezenți producătorii locali care vor oferi, cu generozitate, rodul muncii lor.

Componenta educațională va oferi oportunitatea de intra în contact cu consultanță de calitate pentru provocările de bază ale agriculturii: fluxurile agricole, cum să eficientizăm resursele energetice, logistice și metodele folosite pentru a deveni un sector sustenabil, soluții pentru educarea noilor generații de agricultori și cum putem lua cele mai bune decizii pentru a mânca mai sănătos, direct de la producătorii autohtoni.

Toate aceste teme de interes major vor fi dezbătute pe larg, în cadrul Conferințelor Tematice ale FarmConect, împreună cu speakeri și moderatori cu o înaltă experiență în domeniu.

FarmConect România – Târgul Agriculturii Românești – un eveniment incluziv al agriculturii moderne, bazată pe digitalizare și sustenabilitate, pe inovație și progres, dedicat profesioniștilor din agricultură.

Pentru informații suplimentare despre FarmConect România puteți afla accesând https://farmconect.farmforum.ro/ și pagina de Facebook.

Cele mai noi știri

„Orice om normal la cap ar pleca imediat din această țară!”

Vorbeam ieri, pe la prânz, cu un om deosebit, care face agricultură în România și cam asta a fost...

Articole din aceeași categorie