Agricola și-a crescut cifra de afaceri cu 13%, în primele 6 luni din 2023

Cele mai urmărite

Grupul de firme Agricola a înregistrat în primele 6 luni ale anului o cifră totală de afaceri de aproximativ 567,651 mil. lei (aproximativ 115 milioane euro), cu 13% mai mult față de prima parte a anului precedent.

Vânzările de carne de pasăre ale companiei Agricola au depășit ușor în volum 25.000 tone, cu 8,68% mai mult față de perioada similară a anului 2022, iar cifra de afaceri înregistrată de Agricola Internaţional SA Bacău în semestrul I 2023 înregistrează 11,8% creștere. 

La categoria mezeluri (obţinute la Salbac SA), vânzările acestora, în valoare, sunt similare celor realizate în prima parte din 2022, în condițiile unei diminuări cu 4% a volumelor pe categoria salamurilor crud-uscate și a unei creșteri de 14 procente a volumelor de mezeluri fiert afumate.

„Divizia mezeluri, în special segmentul de crud-uscate resimte efectul puterii de cumpărare în scădere și al inflației. Consumatorii au un buget de cumpărături mai mic și atunci o bună parte dintre ei se orientează spre produse mai ieftine, sacrificând standardele de calitate cu care erau obișnuiți, sau reducând volumul achizițiilor”, apreciază președintele Agricola, Grigore Horoi. 

Europrod SA, compania din Grupul de firme Agricola ce comercializează  semipreparate şi produse tip ready-meal, a înregistrat în 2023, faţă de semestrul I al anului precedent, creșteri a volumelor comercializate de 5,6%.

La consumul de ouă, produse la Avicola Lumina Constanţa, s-a înregistrat o creștere a vânzărilor în 2023 de 11%, în condițiile în care au fost comercializate 34 mil. ouă în prima jumătate a anului.

„Anul acesta, alocăm 17 milioane de euro pentru investiții în zone extrem de diverse. Vorbim despre o stație de incubație, o stație de incinerare, o stație de epurare, trei parcuri fotovoltaice, o centrală termică nouă. Nu targetăm categorii noi, dar sunt produse în care cererea este pe un trend ascendent și atunci este firesc să investim în capacitățile de producție”, a spus Grigore Horoi.

Cele mai noi știri

Plăți de peste 97 mil lei pentru Campania 2023, între 12-14 iunie

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 12 – 14...

Articole din aceeași categorie