S-a dat derogare pentru tratarea semințelor de cereale păioase cu neonicotinoide

Cele mai urmărite

Fermierii au primit derogare pentru tratarea semințelor de cereale păioase cu neonicotinoide.

Cele trei produse pot fi utilizate numai la cerealele păioase pentru combaterea dăunătorilor de sol Agriotes spp. și Zabrus tenebrioides, iar derogările au fost emise la solicitarea Alianței pentru Agricultură și Cooperare, structură ce reunește Federația Națională PRO AGRO, LAPAR, UNCSV și Asociația Forța Fermierilor, scrie agrointel.ro

Produsele care au primit autorizare temporară sunt aceleași care au fost utilizate și în campania agricolă din toamna trecută, fără să se fi raportat niciun incident.

Așadar, semințele de cereale păioase pot fi tratate înainte de semănat cu unul dintre cele trei insecticide autorizate temporar: Nuprid AL 600 FS, Picus 600 FS și Yunta 246 FS.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a decis că tratamentul semințelor de cereale păioase de toamnă poate fi efectuat cu cele trei produse numai de către prestatorii de servicii autorizați. Mai mult, toate cantitățile utilizate vor fi atent monitorizate și se vor cunoaște exact fermele și suprafețele unde au ajuns semințele tratate.

Cele mai noi știri

Plăți de peste 97 mil lei pentru Campania 2023, între 12-14 iunie

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 12 – 14...

Articole din aceeași categorie