Sfânta boceală de tip mioritic și lacrima minții de pe urmă

Cele mai urmărite

Mai lăsați văicăreala și teoriile conspirației! Gata cu boceala că trebuie să îngropăm porcul înainte să se împută toată țara! Încercați să vă treziți la REALITATE pentru că altfel vă veți afunda în propria voastră ură și neputință!

Știu că vă doare când cineva, oricare ar fi el, vă atrage atenția într-un mod așa abrupt, dar țipetele isterice și totala degringoladă pe care o văd mă îndeamnă să o fac. Ar fi cazul, așa cum v-am mai zis, să înțelegeți realitatea pentru că e din ce în ce mai grav ceea ce se întâmplă în România. Și nu din cauza UE, nici din a Rusiei, nici măcar din pricina chinezilor, ci pentru că ne place să dăm vina întotdeauna pe alții pentru lipsa noastră de competitivitate și, de ce să nu o spun, pentru lipsa noastră de muncă folositoare.

Am fost aproape întotdeauna campionii Europei la toate chestiile negative dar, cel mai mult și cel mai mult, la crasa lipsă de productivitate din cauza LENEI. Apoi, imediat pe această listă, trebuie să punem HOȚIA. De toate felurile, până la cea de stat!

Și noi dăm vina pe cei care ne-au primit în familia lor, deși eram jerpeliți, lipsiți de maniere și, iată, nerecunoscători. Dacă înainte de intrarea în UE în România era plin de rable, industria pe butuci, agricultura în zodia U 650 si comerțul la mâna samsarilor și a buticarilor, acum avem o realitate pe care o scuipăm.

Mașini ultimul răcnet, industria înflorește (e adevărat cu nu cea grea ci partea de industrie aducătoare de profit) cu export masiv taman către… blamata UE! Cum și comerțul a înflorit, în centre moderne, cu parcări, cu marfă pe alese, cu TVA încasat, fără muncă la negru și economie subterană! Da! Și noi scuipăm taman pe cei care ne-au întins o mână să ieșim din rahat. Era să scriu CĂCAT!

Uitați-vă la Ungaria, la Polonia, la Cehia și uitați-vă și la noi. Chiar dacă nu vreți să recunoașteți România este mai sus decât ne așteptam, dar tot nu suntem mulțumiți. Ceea ce e bine, în sine. Dar să ne mai uităm și în oglindă și să ne vedem cum suntem. Să înțelegem că la aici, în țară, NOI suntem cei care furăm, iar dacă i-am învățat și pe alții să o facă, tot NOI suntem de vină.

Pentru că ne-am tras comisioane și ne-am luat ȘPĂGI la greu! Luați exemplele celor care au reușit! Nu mai așteptați minuni de la conservatori! Nu mai așteptați miloaga de la stat, pentru că STATUL acesta suntem NOI. Ne furăm căciula unul altuia și arătăm cu degetul spre cei care ne-au dat bani să ne ridicăm din statutul de ultimii din ultimii! Mă doare să vă spun așa răspicat dar, înțelegeți, drumul spre fericirea poporului nu trece prin această dezbinare idioată! Uniți e singura soluție să fim mai puternici. Să fim popor!

Să ne ajutăm la greu și să învățăm din greșeli. Să nu mai acuzăm pisica că ne-a doborât boul! Cu ce e de vină UE că noi nu suntem capabili să stăpânim un virus? Ce are intrarea în UE cu incapacitatea noastră de a stăpâni o epidemie de PPA?! Adică, dacă nu eram membri în UE, PPA trecea pe lângă noi?! Doamne, câtă lipsă de întelegere a fenomenelor! Trebuie sa gasim intotdeauna vinovati pe altii, iar noi, EVIDENT, suntem, vezi Doamne, MINUNAȚI!

Cele mai noi știri

Plăți de peste 97 mil lei pentru Campania 2023, între 12-14 iunie

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 12 – 14...

Articole din aceeași categorie