IRUM, singurul producător de tractoare din România aniversează 70 de ani

Cele mai urmărite

Aniversare de referință în industria românească, 70 de ani de la înființarea IRUM, 30 de ani de la înființarea MAVIPROD și 20 de ani de Perkins în România.

Cu o istorie bogată și o tradiție solidă în industrie, IRUM este unicul producător de tractoare agricole și utilaje forestiere din România, ocupând de asemenea poziția de cel mai mare producător de utilaje forestiere din Sud-Estul Europei.

Data de 8 septembrie marchează 70 de ani de existență a companiei IRUM, în această zi plină de strălucire și emoție, IRUM sărbătorește realizările și inovațiile care au definit drumul său către succesul continuu, evenimentul fiind organizat tocmai în cadrul fabricii IRUM din Reghin.

Fondată în 1953, IRUM este astăzi o fabrica integrată având toate departamentele necesare producției de tractoare: turnatorie, tratament termic, prelucrări mecanice, debitare, vopsitorie etc. Investițiile masive în platforma industrială de 18 hectare începute în 1998 odată cu achiziția companiei de către grupul MAVIPROD au adus astăzi IRUM pe poziția de a avea una dintre cele mai performante turnătorii, unul dintre cel mai performat și complex departament de prelucrări mecanice din România și totodată o gamă foarte diversificată de produse și servicii.

Pe lângă obiectivele de business, inginerul Mircea Oltean a avut ca obiectiv și implicarea socială pe care acest proiect o are, dorind să mențină în piață locuri de muncă stabile, cât și produse românești într-o piață tot mai săracă din această perspectivă.

Un element cheie în dezvoltarea IRUM a fost crearea în anul 2015 a propriului Centru de Cercetare-Dezvoltare pentru utilaje agricole și forestiere, numit IFOR, unic în Europa de Est. Pe baza acestei infrastructuri s-a reușit lansarea tractorului agricol românesc TAGRO, în 2018. Totodată s-a lansat o gamă completă de tractoare agricole de la 24 la 102 CP acoperind astfel integral nevoile fermelor mici și medii.

În anul 2021 se lansează cel mai nou utilaj forestier, TAF 690 S5, destinat în special piețelor din America și Africa, iar în anul 2022 s-a lansat o nouă generație a tractorului agricol românesc, TAGRO Stage V. IRUM activează astazi pe 4 continente, 35 de țări și are mii de clienți care lucrează cu produse românești!

Toate realizările companiei sunt marcate și celebrate în cadrul evenimentului din data de 8 septembrie, invitații fiind întâmpinați cu căldură de conducerea și angajații IRUM, în singura fabrică de tractoare agricole și utilaje forestiere din România!

Cele mai noi știri

Se suplimentează bugetul MADR. Vezi la care dintre măsurile de sprijin ajung banii

În Ședința Guvernului din data de 18 iulie 2024 a fost aprobată o Hotărâre privind alocarea unor sume din...

Articole din aceeași categorie