Autoritățile pot curăța ambrozia. Cheltuiala o suportă proprietarul terenului

Cele mai urmărite

S-a adoptat proiectul de modificare a legii privind combaterea buruienilor ambrozia, prin care se stabilește ca proprietarii de terenuri să efectueze până la data de 30 iunie a fiecărui an sau în termen de 15 zile de la primirea avertismentului, lucrări se smulgere sau erbicidare a plantei respective, precum și faptul că autoritățile pot să realizeze lucrările pe cheltuiala prorietarului de teren.

În momentul de față, amenzile pentru prezența ambroziei sunt încă foarte greu de aplicat. Conform actualei legislații, proprietarii de terenuri ori administratorii de suprafețe pe care a fost identificată această plantă trebuie să fie somați de autorități până la data de 5 iunie, pentru a putea fi amendați ulterior.

Mai mult, chiar dacă proprietarii de terenuri sunt amendați, dar în continuare nu își curăță suprafațele, autoritățile nu pot interveni, ca în alte țări, pentru a înlătura ambrozia, scrie agro-tv.ro

„Aici e nevoie de alocarea de fonduri către autoritățile administrației publice locale pentru a exista acea intervenție rapidă din partea unor firme specializate sau servicii publice de a distruge această plantă problemă, dacă nu există disponibilitate din partea proprietarilor, urmând ulterior să se îndrepte împotriva proprietarilor de a recupera sumele cheltuite pentru distrugerea ambroziei.

Nu cred că încălcăm dreptul de proprietate, proprietarul are drepturi, dar are și în îndatoriri”, a declarat Florian-Emil Dumitru pentru Radio Timișoara.

Cele mai noi știri

Plăți de peste 97 mil lei pentru Campania 2023, între 12-14 iunie

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 12 – 14...

Articole din aceeași categorie