Parada Taurilor a ajuns la ediția cu numărul XXI

Cele mai urmărite

Pe 7 octombrie 2023, se va derula Parada Taurilor, în Sângeorgiu de Mureș, eveniment care a ajuns la a-XXI-a ediție.

”Când vine vorba despre ”Parada Taurilor” aș putea să vorbesc oricând, fiind unul dintre aspectele mele preferate. Am ajuns în 2023 la cea de-a 21-a ediție, prima inițiativă fiind luată în anul 2001. Desigur că la vremea aceea parada se desfășura la cu totul alt nivel, cu un grup restrâns de fermieri, colaboratori și medici veterinari, unde s-au prezentat pentru prima dată câteva exemplare de tauri într-un așa numit „ring” improvizat.

Și an de an, colegul meu doctor Mircea Roman a început să pună bazele acestui eveniment, care a ajuns în prezent la un nivel mult mai mare. Eu mă ocup de paradă de 10 ani, de când am preluat conducerea ca și director, și m-am concentrat destul de tare pentru a dezvolta anvergura evenimentului, pentru că, de ce nu, merită.

Parada noastră a ajuns să aibă o tradiție ieșită din comun pentru fermierii din întreaga țară, fiind trecut în agenda fiecăruia și așteptat de la o ediție la cealaltă”, a spus Valer Radu Sician, director Semtest-BVN, conform zi-de-zi.ro

La eveniment sunt așteptați să participe reprezentanți și membri ai cooperativelor agricole din țară, cele mai importante organizații și asociații de profil tehnic bovin, fermieri, specialiști în domeniu, reprezentanți ai instituțiilor și autorităților statului.

Cele mai noi știri

Plăți de peste 97 mil lei pentru Campania 2023, între 12-14 iunie

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 12 – 14...

Articole din aceeași categorie