Peste 300 de funcții de conducere din subordinea Ministerului Agriculturii vor fi desființate

Cele mai urmărite

În jur de 10 instituţii din subordinea Ministerului Agriculturii vor intra în reorganizare totală, iar peste 300 de funcţii de conducere vor fi desfiinţate. Aceste schimbări vor aduce o economie la bugetul de stat de aproape 10 milioane de euro, a anunțat ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Acesta a precizat că după reorganizare peste 1.700 de oameni vor primi un salariu mai mare, deoarece salariul lor de bază este mai mic faţă de cel existent în alte instituţii, scrie agerpres.ro

„Vreau să vă transmit un singur lucru: acelor sute de oameni care se îngrijorează, în perioada următoare, după reorganizare, le va creşte salariul. (…) Atunci când reorganizezi instituţii care au un salariu de bază mai mic faţă de alte instituţii care au un salariu de bază mai mare, trebuie să îi duci la nivelul maxim în plată. Bineînţeles că în jur de 1.700 de oameni prin această reorganizare vor primi un salariu mai mare”, a spus ministrul Agriculturii, la finalul şedinţei de Guvern.

În ceea ce priveşte instituţiile din subordine care vor fi reorganizate, şeful MADR a transmis că acestea nu vor fi desfiinţate ci comasate. „Nu se vor desfiinţa instituţii, se vor comasa: ADS (Agenţia Domeniilor Statului n.r), ANF (Autoritatea Naţională Fitosanitară), ANZ (Agenţia Naţională pentru Zootehnie). Sunt foarte multe instituţii, în jur de 10 instituţii, care vor intra în reorganizarea totală a Ministerului Agriculturii”, a adăugat el.

Întrebat dacă vor fi şefi care îşi vor pierde locurile de muncă, Barbu a subliniat că prin această reorganizare „se vor desfiinţa 300 de funcţii de conducere, iar economia la bugetul de stat va fi de aproape 10 milioane de euro.

Cele mai noi știri

Plăți de peste 97 mil lei pentru Campania 2023, între 12-14 iunie

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 12 – 14...

Articole din aceeași categorie