460 euro/ha pentru crescătorii de vaci de lapte care își produc furajele

Cele mai urmărite

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că a identificat resursele financiare necesare pentru o nouă subvenție în zootehnie. Este vorba despre un sprijin de 460 de euro/hectar pentru crescătorii de vaci de lapte care își realizează propriile furaje.

„Am identificat cum pot să ajut fermierii care au vacă de lapte. Am găsit o soluție prin care, dacă produc siloz pentru vaca de lapte, pe un hectar cu încărcătură de trei animale, înainte aveau o subvenție de 200 de euro pe hectar. Cine face siloz și îmi arată că are vegetal cu zootehnic integrat și îmi arată încărcătura de trei vaci pe hectar mai primește în plus, prin plată directă, 260 de euro pe hectar.

Asta înseamnă că ei vor beneficia de o subvenție de 460 de euro pe hectar. Asta trebuie să facem: să integrăm vegetalul în zootehnie! Iar bani sunt, dar nu mai trebuie aruncați prin tot felul de eco-scheme, că avem fluturi care sunt pe pășuni, că dăm subvenții pe pășuni acolo unde nu există încărcătură de animale…

Eu am făcut o economie de 100 de milioane de euro și am decis ca, de la anul, celor care au zootehnie și au încărcătură vegetal cu animale să le dau 260 de euro pe hectar în plus, subvenție”, a menționat ministrul Barbu, într-o emisiune pe teme agricole de la DC News.

Cele mai noi știri

„Orice om normal la cap ar pleca imediat din această țară!”

Vorbeam ieri, pe la prânz, cu un om deosebit, care face agricultură în România și cam asta a fost...

Articole din aceeași categorie