Face producție de 17 tone/hectar porumb

Cele mai urmărite

În județul Ialomița, fermierul Aurel Goțea a implementat sistemul de irigare prin picurare pe aproximativ 300 de hectare de porumb, iar producția rezultată a fost de 17 tone de porumb pe hectar.

Producția medie obținută de fermier în ultimii ani este de aproximativ 17 tone de porumb pe hectar, iar anul acesta se va duce și mai sus. 

”La cereale, la suprafața irigată, aproximativ 70% din suprafața totală, lucrurile stau foarte bine. Ne-am pregătit din timp, cam de 7-8 ani de zile tot testăm sistemul acesta de irigare prin picurare la porumb, iar de aproximativ 5 ani de zile îl dezvoltăm la scară largă. Anul acesta am avut 300 de hectare de porumb la picurare. Producția este un pic mai bună ca anul trecut.

În ultimii ani, media a fost în jur de 17 tone/hectar. Anul trecut a fost cam 16,8 tone/hectar, iar anul acesta mizăm pe o medie de peste 17 tone/hectar. Ce este de remarcat este că s-a și uscat, folosind hibrizi foarte tardivi, adică avem și calitate și nu o să plătim uscatul. Dacă anii trecuți, uscatul era undeva la 2-3 euro/tonă, acum este undeva la 5 euro/tonă”, a precizat Aurel Goțea pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”, scrie agro-tv.ro

Pentru a obține astfel de producții, și eforturile sunt deosebite, iar cantitățile de apă care trebuie utilizate sunt foarte mari, undeva la 400 l pe metru pătrat.

Cele mai noi știri

Se suplimentează bugetul MADR. Vezi la care dintre măsurile de sprijin ajung banii

În Ședința Guvernului din data de 18 iulie 2024 a fost aprobată o Hotărâre privind alocarea unor sume din...

Articole din aceeași categorie