12 hibrizi de rapiță de la 3 firme, semănați cu Mzuri

Cele mai urmărite

Studenții de la USAMV București vor avea unde să tragă concluzii referitoare la tehnologia no till. Asta pentru că, am asistat, în Ferma Didactică a USAMV București de la Moara Domnească, la un experiment cu semănatul a 12 hibrizi de rapiță de la 3 firme producătoare.

Au fost câte patru hibrizi de fiecare companie (Corteva, Bayer și KWS), semănați în două variante privind distanță dintre rânduri, 36 și 72 cm. Dar și în două variante de fertilizare cu microgranulate.

Șeful de lucrări este prof. Mihai Gîdea, cel care ne-a oferit toate detaliile (foto: stânga). Despre densitate, profesorul Mihai Gîdea, a spus că este aceeași, 45 boabe germinabile/mp în tot câmpul experimental. Inclusiv în lotul martor care beneficiază de tehnologia clasică din fermă.

„Semănătoare Mzuri este compusă din: discurile care taie resturile vegetale, apoi scarificatorul care aplică și îngrășământul, roata de tasare și ajungem la semănătoarea propriu-zisă. Așadar, există posibilitatea de s pune îngrășământ și microgranulat, în același timp cu semănatul direct în miriște. Cel mai mult am semănat 35 ha/zi, se poate lucra chiar și noaptea prin sistemul GPS”, ne-a spus Marian Onofrei (foto: dreapta), din cadrul Etu Farm, companie care comercializează semănătoarea Mzuri.

Totul făcut cu semănătoare strip till, Mzuri Pro Til, pusă la dispoziție de Etu Farm!

Vezi aici link-ul de pe pagina noastră de Youtube, cu semănătoarea Mzuri în acțiune:

12 hibrizi de rapiță, semănați cu Mzuri Pro Til – YouTube

Cele mai noi știri

Se suplimentează bugetul MADR. Vezi la care dintre măsurile de sprijin ajung banii

În Ședința Guvernului din data de 18 iulie 2024 a fost aprobată o Hotărâre privind alocarea unor sume din...

Articole din aceeași categorie