Ovinele cu crotalii mai vechi de 7 ani, excluse de la plata subvenției

Cele mai urmărite

Se va face o analiză în sectorul ovin și se vor exclude de la plata subvențiilor pe cap animal toate ovinele care au depășit 7 ani. Acest lucru a fost declarat de ministrul agriculturii, Florin Barbu, la postul Agro TV.

„Vreau să atenționez pe toată lumea că voi face o analiză, inclusiv cu ANSVSA (Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor n.r.), și trebuie să-mi spună practic animalul ovin cât are perioadă de funcționare la maxim.

Atunci când ASAS-ul (Academia de Științe Agricole și Silvice n.r.) dă perioada optimă, vă spun că-n România dacă-mi spune că e 7 ani, toate crotaliile sub 7 ani cad toate (ministrul a greșit aici din neatenție, e vorba de crotaliile peste 7 ani, rectifică mai jos n.r.). Devin inactive în România.

Adică, să mă fac foarte bine înțeles. Deci, crotaliile din România care sunt mai vechi de 7 ani rămân ale fermierilor, rămân unde vor, și pe urechea dreaptă, stângă, dar din punct de vedere al plății nu vor mai fi, pentru că acestea (crotaliile n.r.) vor fi inactive. Pentru că ne dorim performanță,” a spus ministrul agriculturii, la Agricultura la Raport, scrie agroinfo.ro

Cele mai noi știri

Plăți de peste 97 mil lei pentru Campania 2023, între 12-14 iunie

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 12 – 14...

Articole din aceeași categorie