Prețul porumbului se află în scădere. Portul Constanța, supraîncărcat

Cele mai urmărite

Prețul porumbului a început să scadă pe burse, fapt resimțit și în Portul Constanța. Față de valorile înregistrate săptămâna trecută, porumbul a pierdut teren considerabil, iar trendul pare că se va menține și în perioada următoare.

”Porumbul a început să se miște, pentru că SUA a ajuns la 25% din recolta pe care o vor genera, iar specialiștii susțin că producția la hectar va fi mai mare față de ceea de a generat USDA în raportul precedent. Ucraina recoltează și ea, iar lucrurile încep să se miște. La noi în țară, prețul porumbului a scăzut de la nivelul de 194 de euro/tonă (de săptămâna trecută – n.r.), ajungând la 186 euro/tonă”, a precizat Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole, în Agrojurnalul Digi24, după cum scrie agro-tv.ro

Potrivit acestuia, Portul Constanța este supraîncărcat în acest moment, din punct de vedere al livrărilor de porumb. Camioanele stau la rând cu zilele, iar fermierii care mai au marfă de vânzare o vor putea livra, cel mai devreme, la sfârșitul lunii octombrie sau începutul lunii noiembrie.

”Trebuie să știm că porumbul nu are loc pentru livrare în aceste zile în Portul Constanța, ci abia din a doua jumătate a lunii octombrie, poate prima jumătate a lunii noiembrie”, a adăugat Cezar Gheorghe.

Cele mai noi știri

„Orice om normal la cap ar pleca imediat din această țară!”

Vorbeam ieri, pe la prânz, cu un om deosebit, care face agricultură în România și cam asta a fost...

Articole din aceeași categorie