Un nou coridor de cereale din Ucraina, prin Republica Moldova către România

Cele mai urmărite

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunțat în cadrul vizitei sale la Palatul Cotroceni, că urmează să fie deschis un coridor de cereale din Ucraina, prin Republica Moldova, către România.

„Lucrăm cu mai mulți parteneri pentru a întări sistemele antiaeriene din regiunea Odesa. Am convenit unii pași comuni care să ne permită apărarea acestor porturi. Altă direcție strategică este cooperarea în triunghiul Ucraina – Republica Moldova-România. În curând va începe funcționarea unui coridor pentru cereale din Ucraina prin Republica Moldova”, a declarat Zelenski, conform puterea.ro

Acesta este încrezător că demersul Ucrainei va fi susținut de UE și că vor fi direcționate sume importante pentru investiții, în regiune, cu beneficii pentru toate părțile implicate.

De la începutul războiului și până acum, peste 27 milioane de tone de cereale ucrainene au trecut prin România, ceea ce înseamnă aproximativ 60% din exporturile totale ale Ucrainei. De altfel, țara noastră reprezintă principala poartă de ieșire pentru mărfurile livrate de Kiev la extern.

Volumele care vor tranzita România urmează să se majoreze până la 4 milioane de tone pe lună, au anunțat autoritățile române, ceea ce a stârnit nemulțumire în rândul fermierilor români, în condițiile în care prețurile au scăzut foarte mult.

Cele mai noi știri

Plăți de peste 97 mil lei pentru Campania 2023, între 12-14 iunie

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 12 – 14...

Articole din aceeași categorie