Procesatorii pot vedea online care sunt condițiile pentru accesarea fondurilor prin Programul INVESTALIM

Cele mai urmărite

Ghidul solicitantului și anexele acestuia pentru accesarea fondurilor disponibile pentru procesatori prin Programul național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare INVESTALIM sunt acum pe pagina oficială de internet, www.afir.ro, în secțiunea dedicată schemei de ajutor de stat.

Cererile de aprobare pentru finanțare vor putea fi depuse de către potențialii beneficiari începând cu data de 27 octombrie 2023, ora 08:30.

Programul național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare INVESTALIM dispune de un buget total de 590 de milioane de euro, având o alocarea anuală pentru finanțarea proiectelor de investiții de aproximativ 147,5 milioane euro.

Beneficiarii eligibili pentru acest tip de sprijin pot fi întreprinderile nou-înființate sau întreprinderile în activitate, atât IMM, cât și întreprinderi mari.

Intensitatea sprijinului nerambursabil are valori cuprinse între 30 – 70%, iar nivelul ajutorului de care poate beneficia o întreprindere poate ajunge până la un maxim total de 57,75 milioane €.

Procesarea produselor agroalimentare va fi susținută financiar și prin intervenția DR 22 – Investiții în condiționarea, depozitarea și procesarea produselor agricole și pomicole, din PS PAC 2027, unde alocarea financiară totală este de 210,3 milioane €.

Cele mai noi știri

Ce tehnologii aplică Dan Hurduc și cum și-a scăzut cheltuielile

Ieri, 17 mai 2024, am fost prezenți în ferma Evel-H Company, administrată de Dan Hurduc, din localitatea Costești, județul Vaslui,...

Articole din aceeași categorie