AFIR a depășit ținta de absorbție. A virat peste 627 mil euro pentru proiecte de investiție

Cele mai urmărite

George Chiriță, directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), a prezentat bilanțul implementării PNDR, având în vedere închiderea anului financiar european (pe 15 octombrie) și stabilirea estimării de plată pentru trimestrul I din anul financiar 2024 (desfășurat în perioada 16 octombrie – 31 decembrie 2023). Așadar, dintr-o țintă de absorbție de 502,6 milioane de euro, AFIR a realizat plăți pentru proiecte de investiții de 627,3 milioane euro.

George Chiriță a prezentat bilanțul implementării PNDR, într-o sedință desfășurată la ministerul Agriculturii, la care a luat parte și ministrul, Florin Barbu. Deci, potrivit datelor publicate de AFIR, dintr-o țintă de absorbție de 502,6 milioane euro, agenția a realizat plăți pentru proiecte de investiții de 627,3 milioane euro.

În ședința de lucru, directorul general al AFIR a prezentat și stadiul pregătirilor pentru lansarea sesiunilor de primire a proiectelor pe care AFIR le va deschide în 2023, atât prin FEADR, cât și prin PNRR (finanțarea liceelor agricole), Bugetul de stat (finanțarea pentru marii procesatori prin INVESTALIM) și BEI (finanțarea pentru producerea de energie regenerabilă).

S-a discutat punctual cu directorii generali adjuncți ai Centrelor regionale și cu directorii Oficiilor județene ale AFIR despre evoluția implementării PNDR, dar și despre problemele întâmpinate.

La ședința MADR, George Chiriță a ridicat în discuție și condițiile de prelungire a contractelor de finanțare din PNDR 2020 după data de 31 decembrie 2023.

Cele mai noi știri

Se suplimentează bugetul MADR. Vezi la care dintre măsurile de sprijin ajung banii

În Ședința Guvernului din data de 18 iulie 2024 a fost aprobată o Hotărâre privind alocarea unor sume din...

Articole din aceeași categorie