Se schimbă eticheta pentru miere. Ce va trebui să conțină în mod obligatoriu!

Cele mai urmărite

Senatul a adoptat în plen, o propunere legislativă pentru modificarea legii apiculturii. Aceasta modificare prevede ca eticheta pentru miere să includă ţara de origine a acesteia şi ponderea fiecărui component pentru amestecurile de miere, anunță Agerpres.

Proiectul iniţiat de un grup de deputaţi neafiliaţi a înregistrat 75 de voturi „pentru”, 12 împotrivă şi o abţinere.

”Pentru amestecurile de miere provenite din comunitatea europeană şi sau ţări terţe, producătorii, procesatorii comercianţi sunt obligaţi să afişeze vizibil pe etichetă ţara sau ţările de origine şi cantitatea corespunzătoare a acestora exprimată în procente. Se permite comercializarea produselor care nu sunt conforme cu cerinţa enunţată, dar care au fost etichetate înainte de 31 decembrie 2023, în conformitate cu legislaţia în vigoare, până la 1 iulie 2024”, prevede proiectul de act normativ adoptat de Senat.

Potrivit expunerii de motive, prin acest act normativ „produsele apicultorilor români ale căror standarde privind criteriile de compoziţie pentru miere sunt dintre cele mai apreciate” vor beneficia de „o recunoaştere mult mai precisă, (…) iar consumatorii vor fi mai bine informaţi în legătură cu originea recoltării mierii.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Cele mai noi știri

Se suplimentează bugetul MADR. Vezi la care dintre măsurile de sprijin ajung banii

În Ședința Guvernului din data de 18 iulie 2024 a fost aprobată o Hotărâre privind alocarea unor sume din...

Articole din aceeași categorie