Contract istoric. Rusia va livra către China 70 mil tone de produse agricole

Cele mai urmărite

Rusia și China au semnat un contract pentru furnizarea de cereale și uleiuri în valoare de 2,5 trilioane de ruble (circa 25,7 miliarde de dolari). Acesta prevede livrarea a 70 de milioane de tone de produse agricole pe parcursul a 12 ani.

Compania de producție și export din Novosibirsk, EPT (care face parte din grupul rusesc de companii „Noul Coridor Terestru de Cereale”) și corporația de stat chineză China Chengtong International au încheiat un contract principal pentru livrarea în China a 70 de milioane de tone de cereale, leguminoase și culturi oleaginoase produse în Ural, Siberia și Orientul Îndepărtat.

De asemenea, la sfârșitul lunii noiembrie – începutul lunii decembrie, la o întâlnire între șefii guvernelor Rusiei și Chinei, va fi semnat un tratat interguvernamental privind „Noul Coridor Terestru de Cereale”, după cum a precizat Karen Ovsepyan.

Potrivit acestuia, datorită „Terminalului de cereale Zabaikalsk”, noua inițiativă va permite creșterea exportului de cereale rusești în China până la 8 milioane de tone, care în viitor, datorită construcției unei noi infrastructuri, se preconizează să crească la 16 milioane de tone.

Cele mai noi știri

Plăți de peste 97 mil lei pentru Campania 2023, între 12-14 iunie

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 12 – 14...

Articole din aceeași categorie