Noile salarii minine din agricultură și industria alimentară

Cele mai urmărite

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat care vor fi noile salarii minime din agricultură, industria alimentară, dar și din construcții. Pe toate acestea Guvernul urmează să le adopte prin ordonanță de urgență.

„Am convenit astăzi, împreună cu patronatele și sindicatele, în Consiliul Național Tripartit, noile valori ale salariilor minime în construcții, agricultură și industria alimentară. Am făcut o promisiune angajaților, aceea ca în urma introducerii contribuției pentru sănătate, salariile din aceste două domenii nu vor scădea! Iar prin acordul de azi, atât noul salariu minim în construcții, de 4.582 de lei, cât și cel din agricultură și industria alimentară, de 3.436 de lei, garantează că nu se pierde nici măcar un leu din salariile nete”, a scris premierul Ciolacu, pe Facebook.

Totodată, șeful Executivului a ținut să le mulțumească atât patronatelor, cât și sindicatelor pentru suportul acordat Guvernului în stabilirea unor valori corecte pentru noile salarii minime din cele două industrii-cheie pentru economia românească, scrie agro-tv.ro

„Suntem pregătiți, acum, să adoptăm în ședința de Guvern, ordonanța de urgență referitoare la noile salarii minime din cele două sectoare economice. În acest fel, odată cu promulgarea de către președintele României a pachetului fiscal-bugetar, vor putea fi aplicate și aceste prevederi importante care protejează veniturile tuturor salariaților din construcții și agricultură”.

Cele mai noi știri

Plăți de peste 97 mil lei pentru Campania 2023, între 12-14 iunie

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 12 – 14...

Articole din aceeași categorie