Târg de Sfântul Dumitru la Muzeul Satului

Cele mai urmărite

De astăzi și până duminică, bucureștenii sunt așteptați la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, la un târg tradițional organizat cu ocazia prăznuirii Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir. Cunoscut în popor și ca Sâmedru, praznicul marchează începutul anotimpului friguros și coborârea turmelor de la munte.

Vineri, 27 octombrie, de la ora 9.00, la Biserica Turea va avea loc Sfânta Liturghie, la care va participa și Corul Bărbătesc al Seminarului Teologic Ortodox din Arad, din Arhiepiscopia Aradului, Mitropolia Banatului, în cadrul Festivalului Concurs Laudați pe Domnul, organizat de Patriarhia Română.

Puteți admira atât meșterii populari, care vă invită să târguiți ca în zi de sărbătoare, cât și interpreții și ansamblurile populare. Spectacolele vor avea loc la Scena Dumitra în zilele de 28 și 29 octombrie, începând cu ora 14:00. Vor fi prezenți pe scenă Viorica Flintașu, Cristina Gheorgiu, Adela Dumitru și grupul vocal-folcloric „Mândrele de la Ploiești”, grupul bărbătesc „Bujorelul” din Drăgănești-Olt, grupul bărbătesc „Rapsozii Oltului de Jos” și Maria Tănase Marin cu grupul „Ciuleandra”.

Sâmbătă, 28 octombrie, între orele 12:00 și 14:00, în contextul Anului cultural Dimitrie Cantemir şi Ciprian Porumbescu, va fi proiectat filmul „Dimitrie Cantemir”, realizat de Ministerul Afacerilor Externe si Asociatia Artă și Tradiție cu ocazia împlinirii a 350 de ani de la nașterea, dar și a 300 de ani de la moartea marelui cărturar. Proiecția va avea loc în Sala Victor Ion Popa a Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”.

Târgul va fi deschis între orele 9:00 și 19:00, în perioada programului de vizitare al muzeului.

Cele mai noi știri

Plăți de peste 97 mil lei pentru Campania 2023, între 12-14 iunie

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 12 – 14...

Articole din aceeași categorie