200.000 de ovine vor fi exportate în Maroc, anul viitor

Cele mai urmărite

Potrivit oficialilor de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), în jur de 200.000 de ovine românești vor fi exportate în Maroc, în 2024. De asemenea, marocanii sunt interesați să importe și bovine din România.

Secretarul de stat MADR, Adrian Pintea, s-a întors recent dintr-o vizită de lucru în Maroc, unde s-a dus special pentru a pune la punct aceste relații comerciale. Marocanii sunt interesați și de bovinele românești, iar o delegație de acolo va veni curând în România, pentru a vedea animale din mai multe ferme.

”Lucrul cel mai important pentru țara noastră este în ceea ce privește exportul de ovine. Noi doar înainte de 1989 am avut exporturi în Maroc, iar după 1989, doar anul trecut s-a făcut primul export de 15.000 de capete.

Pentru anul 2024, vor să importe de la noi 200.000 de capete. Este un succes al Ministerului Agriculturii și al Guvernului României pentru această deschidere, este un salt uriaș de la 15.000 de capete la 200.000 de capete. La fel sunt interesați și pentru bovine”, a precizat Adrian Pintea pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”, scrie agro-tv.ro

Cele mai noi știri

Se suplimentează bugetul MADR. Vezi la care dintre măsurile de sprijin ajung banii

În Ședința Guvernului din data de 18 iulie 2024 a fost aprobată o Hotărâre privind alocarea unor sume din...

Articole din aceeași categorie