Cel mai mare parc fotovolatic din sud-estul Europei este la Rătești, Argeș

Cele mai urmărite

Cel mai mare parc fotovoltaic din România şi din sud-estul Europei, care are o suprafaţă de aproape 170 de hectare, a fost inaugurat în localitatea Răteşti din judeţul Argeş.

„Acest parc fotovoltaic cu dimensiuni impresionante nu doar că ne ajută să facem faţă provocărilor energetice ale prezentului, dar ne deschide şi uşi către un viitor mai sustenabil şi mai luminos. Beneficiile acestei inaugurări sunt numeroase şi au un impact semnificativ asupra României”, a declarat Marius Negru, secretar de stat în Ministerul Energiei, scrie agerpres.ro

Parcul se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 170 de hectare de teren, în localitatea Răteşti, judeţul Argeş. Lucrările au început în anul 2022 şi au fost finalizate după 18 luni, în septembrie 2023, investiţia ridicându-se la peste 100 de milioane de euro.

În parc au fost montate 135.000 de panouri, cu o putere totală instalată de 155 de megawaţi. Parcul fotovoltaic de la Răteşti ar putea alimenta 100.000 de gospodării. 

„Piaţa românească este o piaţă cheie în sud-estul Europei şi se străduieşte să atingă obiectivele pentru anul 2030 de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră”, a spus Bogdan Asanache, country manager al companiei Econergy Balkan.

„În ultimii doi ani am finalizat construcţia celui mai mare parc fotovoltaic nu doar din România, ci din sud-estul Europei. Este (…) începutul unei noi ere în energia din România”, a spus, la rândul său, Favi Stelian, reprezentant Nofar Energy Romania.

Cele mai noi știri

Se suplimentează bugetul MADR. Vezi la care dintre măsurile de sprijin ajung banii

În Ședința Guvernului din data de 18 iulie 2024 a fost aprobată o Hotărâre privind alocarea unor sume din...

Articole din aceeași categorie