Ionuț Olteanu: „Mulți fermieri își gândesc exitul”

Cele mai urmărite

Seceta le-a dat planurile peste cap multor fermieri, anul acesta. Iar, irigatul nu este văzut ca o soluție pentru mulții dintre ei. Este cazul și lui Ionuț Olteanu, director general la Agromad Crops, care lucrează aproximativ 14.000 ha.

Acesta ne-a explicat că anul a început bine, dacă privim la producții, însă de la mijlocul anului situația s-a înrăutățit, din cauză că nu au căzut precipitații în zona de sud a țării. Mai mult, acesta ne-a mărturisit că mulți dintre fermieri își gândesc exitul din business.

„Anul acesta a mers foarte prost la noi. Mai exact, binișor ca producție în prima parte a anului și dezastruos, în a doua parte. Practic, din luna iunie și până acum (la momentul interviului – 27 octombrie 2023), avem zero litri de apă. În 6-7 județe nu a plouat deloc.

Noi nu am irigat nimic, deoarece consider că în cultura mare, dacă nu ești în treapta întâi, irigatul este o mare cheltuială și o mare pierdere. Pierzi că faci o investiție și apoi, că nu poți fi rentabil. Nu știu cum o să reziste mulți dintre fermieri. Pot să vă spun că deja sunt mulți își gândesc exitul”

Pentru că l-am întâlnit în cadrul expoziției INDAGRA, l-am întrebat pe fermier ce părere a avut despre ediția din acest an.

„Din păcate a scăzut nivelul expoziției. Am observat că acesta este trendul de câțiva ani, de 3 ani este în scădere. Dacă, înainte alocam 2 zile pentru Indagra și acum aloc doar 2 ore, cam acesta este raportul”.

Vezi interviul integral pe care echipa Sens & Contrasens în Agricultură l-a realizat cu Ionuț Olteanu pe pagina noastră de Youtube, la următorul link:

„Din iunie și până acum, avem zero litri de apă” – YouTube

Cele mai noi știri

Ce tehnologii aplică Dan Hurduc și cum și-a scăzut cheltuielile

Ieri, 17 mai 2024, am fost prezenți în ferma Evel-H Company, administrată de Dan Hurduc, din localitatea Costești, județul Vaslui,...

Articole din aceeași categorie