Ionuț Olteanu: „Mulți fermieri își gândesc exitul”

Cele mai urmărite

Seceta le-a dat planurile peste cap multor fermieri, anul acesta. Iar, irigatul nu este văzut ca o soluție pentru mulții dintre ei. Este cazul și lui Ionuț Olteanu, director general la Agromad Crops, care lucrează aproximativ 14.000 ha.

Acesta ne-a explicat că anul a început bine, dacă privim la producții, însă de la mijlocul anului situația s-a înrăutățit, din cauză că nu au căzut precipitații în zona de sud a țării. Mai mult, acesta ne-a mărturisit că mulți dintre fermieri își gândesc exitul din business.

„Anul acesta a mers foarte prost la noi. Mai exact, binișor ca producție în prima parte a anului și dezastruos, în a doua parte. Practic, din luna iunie și până acum (la momentul interviului – 27 octombrie 2023), avem zero litri de apă. În 6-7 județe nu a plouat deloc.

Noi nu am irigat nimic, deoarece consider că în cultura mare, dacă nu ești în treapta întâi, irigatul este o mare cheltuială și o mare pierdere. Pierzi că faci o investiție și apoi, că nu poți fi rentabil. Nu știu cum o să reziste mulți dintre fermieri. Pot să vă spun că deja sunt mulți își gândesc exitul”

Pentru că l-am întâlnit în cadrul expoziției INDAGRA, l-am întrebat pe fermier ce părere a avut despre ediția din acest an.

„Din păcate a scăzut nivelul expoziției. Am observat că acesta este trendul de câțiva ani, de 3 ani este în scădere. Dacă, înainte alocam 2 zile pentru Indagra și acum aloc doar 2 ore, cam acesta este raportul”.

Vezi interviul integral pe care echipa Sens & Contrasens în Agricultură l-a realizat cu Ionuț Olteanu pe pagina noastră de Youtube, la următorul link:

„Din iunie și până acum, avem zero litri de apă” – YouTube

Cele mai noi știri

„Orice om normal la cap ar pleca imediat din această țară!”

Vorbeam ieri, pe la prânz, cu un om deosebit, care face agricultură în România și cam asta a fost...

Articole din aceeași categorie