Vasilică Pamfil: „În următorii 5 ani, cine nu este integrat, nu va mai exista în piață”  

Cele mai urmărite

Este fermierul vrâncean care a dezvoltat o afacere integrată. Este cel care a făcut cunoscut brandul Băcănia Fermierului. Și tot cel care spune că cei care nu își vor integra business-ul, nu vor putea supraviețui în piață, în următorii 5 ani.

Ne-am bucurat să îl avem alături de noi pe Vasilică Pamfil, la evenimentul organizat de echipa Sens & Contrasens în Agricultură, sâmbătă, 11 noiembrie 2023, la Buzău, în restaurantul BHS BIO INNOVATION, aflat lângă fabrica de inputuri ecologice. Tema centrală a evenimentului a fost: „Cum rămânem profitabili în agricultură?”, iar fermierul a fost de părere că „integrarea este singura șansă de supraviețuire, mai ales în contextul actual. Dacă nu ne integrăm prin asociere, ceea ce este mai greu pentru noi (românii) din păcate, nu avem nicio șansă. Trebuie să o facem singuri sau prin asociere. Și când zic integrare, mă refer în primul rând, la vegetal, apoi la zootehnie și bineînțeles pe orizontală, dezvoltate toate ramurile ce pot duce la un produs finit, care poate fi valorificat.

Eu am încercat și asocierea, dar nu a funcționat. Apoi am dezvoltat de unul singur această afacere. E singura șansă de supraviețuire. Astăzi, unii dintre noi care suntem mai puțin capitalizați, credem că încă mai merge. Dar, eu vă zic că în următori 5 ani de zile, cine nu este integrat, nu va mai exista în piață”.  

De asemenea, tot pentru a rămâne profitabili, fermerii ar trebui să își mai schimbe tehnica folosită în fermă, consideră Vasilică Pamfil.

„Trebuie să umblăm la costuri. Acum 5 ani, nici nu concepeam lucrul acesta. Astăzi, căutăm să facem o singură trecere și să lăsăm sămânța în pământ, să conservăm apa. Am învățat foarte multe lucruri legate de sol. Și cu cât implementăm mai multe măsuri de acest gen, cu atât ne vor rămâne mai mulți bani în buzunar”.

Mulțumim pentru suport în organizarea evenimentului din 11 noiembrie 2023, marca Sens & Contrasens în Agricultură în parteneriat cu BHS BIO INNOVATION:

Cele mai noi știri

Ce tehnologii aplică Dan Hurduc și cum și-a scăzut cheltuielile

Ieri, 17 mai 2024, am fost prezenți în ferma Evel-H Company, administrată de Dan Hurduc, din localitatea Costești, județul Vaslui,...

Articole din aceeași categorie