Alexandru Haită dezvoltă primul whisky românesc cu trasabilitate completă a materiei prime

Cele mai urmărite

Integrarea afacerii este un pas important spre profit, este de părere Alexandru Haită, fermier care lucrează aproximativ 1.100 de ha în Teleorman și proprietar al Distileriei Măgura Zamfirei. Acesta a început inițial afacerea cu băuturile, prin producerea de gin din materia primă obținută în fermă, pentru ca apoi să ajungă la ținta finală și anume, realizarea de whisky, după cum ne-a explicat în cadrul evenimentului Sens & Contrasens în Agricultură organizat pe 11 noiembrie 2023, la Buzău, în parteneriat cu BHS BIO INNOVATION.

„Ideea de a face un alt produs s-a conturat în perioada anilor 2015-2016. Pe atunci, făceam o cercetare despre cum aș putea integra o parte din materia primă, într-un produs finit. Iar, partea de băuturi spirtoase mi s-a părut interesantă, mai ales că oferea posibilitatea foarte bună de a fi nișat”, a spus fermierul.

Însă, ținta finală a fermierului nu este producerea de gin, ci producerea de whisky. „Partea de gin a pornit ca o necesitate de a dezvolta brandul, de a ne face cunoscuți până în momentul în care whisky-ul va fi gata. Începând cu 2026, vrem să fim suntem singurul producător de whisky din România care are trasabilitate completă a materiei prime”.

Mulțumim pentru suport în organizarea evenimentului din 11 noiembrie 2023, marca Sens & Contrasens în Agricultură în parteneriat cu BHS BIO INNOVATION, cu tema: „Cum rămânem profitabili în agricultură?”

Cele mai noi știri

Plăți de peste 97 mil lei pentru Campania 2023, între 12-14 iunie

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 12 – 14...

Articole din aceeași categorie