Am devenit sclavii consumismului mondial

Cele mai urmărite

Banii nu sunt decât iluzii susținute cu alte iluzii! Pentru cine știe să ne manevreze iluziile, desigur, chestia asta e cea mai tare afacere! Pe când noi ne tot transformăm într-o nație de frecangii idioți! Mă doare când trebuie să folosesc cuvinte dure pentru a trezi măcar o umbră din virilitatea poporală a aproape defunctului popor român!

Am devenit sclavii consumismului mondial și acum trăim cu teama că nu vom mai avea cu ce să ne plătim viața! O viață pe datorie, cu dobânzi și comisioane, cu termene de plată asumate, cu iluzia că suntem nemuritori.

Sclavia modernă te leagă mult mai drastic la galerele nimicului etern. Dintr-un credit într-o refinanțare și dintr-un leasing în altul tot sperăm la momentul când ne vom elibera de rata dobânzii vieții. Ei bine, dragi mei, nu există eliberare fără împușcare! Ceaușescu a crezut în asta și și-a pus poporul la cazne în speranța că odată scăpată țara de datorii va putea face ce e mai bine pentru o țară independentă. Și a fost răsplătit cu o terapie cu plumbi administrată taman de către poporul său!

Cum aș putea să vă explic sclavia banului?! E așa ușor să vă emit banalități și clișee, idioate repetări neantice bazate pe fâsuri inteligente ale demenților supuși ai materialului, dar atât de greu să vă aduc în punctul gol numit moarte! Viața noastră este supusă unui mecanism de acumulare extrem de bine pus la punct, dar care va cădea într-o zi ca o bombă superatomică.

Banii nu sunt decât iluzii susținute cu alte iluzii pentru cine știe să ne manevreze iluziile. Convenții axiomatice ușor de demontat dar imposibil de oprit fără schisme. Cine ne dă drept de viață doar dacă plătim impozite pe cer, pe pământ sau pe propria noastră casă, ridicată cu sudoare. Plătim asumat armate care să ne supună și niciodată vrednice să ne apere. Plătim slujbași care ne devin stăpâni, plătim pentru fiecare nedreptate, plătim judecători care să ne judece strâmb și doctori care nu mai au medicamente și ce le mai trebuie ca să ne trateze de începutul de moarte. Plătim până și intrarea în rai cu ortul dat popii.

La biserică plătim totul, de la naștere până la moarte și chiar și după! Nimic nu e gratis dragii mei, deși totul e aici de la început și va rămâne tot aici. Banii sunt precum benzina pe care o băgăm în motorul autoturismului. Dar ce nevoie să ai de o mașină care nu te va duce nicăieri?! De aici iluzia vieții materiale, a închiderii între pereți ca într-o închisoare a sinelui. Legați între noi virtual și atât de dezbinați în realitate, devenim din ce în ce mai mult o nație de frecangii idioți care nu mai este capabilă nici măcar să-și aleagă liderii.

Nu mai avem nici o speranță dar tot ne iluzionăm că mai păcălim realitatea cu încă o minciună. Ne tot mințim că mâine va fi mai bine și nu vedem idioțenia din ochii noștri. Pe fiecare zi suntem tot mai bogați material, avem case, avem mașini, avem plasamente și perspective, dar ne văietăm continuu că suntem săraci. Pe când adevărații săracii sunt mult mai bogați, deoarece ei nu au nimic de pierdut în fața băncilor și a statului. Sunt neinteresanți pentru sistemul integrat de iluzii și, drept urmare, singurii cu adevărat… LIBERI!

Pe când noi ne târâm ca niște viermi cu casele în spinare, purtând bunăstarea celor care sunt și mai nefericiți decât noi. Goi pe dinăuntru și lipsiți de speranța într-o lume viitoare. Cea de care oamenii de rând se tot roagă unui Dumnezeu Atoateputernic!

Iar noi, românii, ne-am vândut țara și din interior și prin părăsirea ei. Ne-am lăsat furați, deși îi știam pe hoți, ba, mai mult, am tot sperat că fiecare dintre ei ne va înapoia ceva din furtul său de la noi, ca să o ducem de la o zi la alta, idiot supuși unui mecanism pe care îl acceptăm tacit, ca pe un dat divin!

Românilor, nu mai căutați dușmanii aiurea, ci priviți-vă în oglindă. Suntem cu toții părtași la goliciunea și furtișagul din această țară prin acceptare, prin supunere, prin neimplicare în viața publică! Halal să ne fie față de înaintașii noștri care au sperat într-o Dulce Românie, așa de bine zugrăvită de Mihai Eminescu.

Suntem VINOVAȚI de ce ni se întâmplă și, dacă istoria va mai exista, ne va condamna pre toți că ne-am ales în fruntea noastră o șleahtă de oameni fără un pic de iubire de neam!

Cele mai noi știri

Se suplimentează bugetul MADR. Vezi la care dintre măsurile de sprijin ajung banii

În Ședința Guvernului din data de 18 iulie 2024 a fost aprobată o Hotărâre privind alocarea unor sume din...

Articole din aceeași categorie