Alexandru Baciu: „Ministrul Agriculturii nu trebuie să fie nici fermier, nici agronom. Ci un bun manager”

Cele mai urmărite

Fermierul Alexandru Baciu care gestionează aproximativ 2.000 ha în Grădiștea, județul Călărași a fost prezent pe 11 noiembrie 2023, la evenimentul organizat de Sens & Contrasens în Agricultură, la Buzău. În timpul discuțiilor antrenate în sală de către jurnalistul Tudor Calotescu, fermierul a subliniat slaba organizare din asociațiile de profil agricol, dar și faptul că problemele fermierilor sunt dezbătute la nivel politic și de multe ori nu reflectă cu realitatea din teren.

„Vreau să vorbesc despre mediul asociativ din România, care lipsește cu desăvârșire. Suntem organizați în 20 și ceva de asociații, dar de fapt, nu suntem pe nicăieri. Suntem prezenti, dar nu putem lua decizii, în a ne rezolva nevoile noastre. Și dacă ne referim la partea de organizare a ministerului Agriculturii, noi nici nu ar trebui să fim la minister. Pentru că ministrul are cinci sau șase secretari de stat care sunt agricultori. Și nu văd rostul meu, ca fermier, să îi spun ministrului ce îmi trebuie în fermă. Trebuie să îi spună secretarul de stat”, a menționat Alexandru Baciu.

Mai mult acesta este de părere că „ministrul nu trebuie să fi nici fermier, nici agronom, ci un bun manager”. Iar, motorul agriculturii românești ar trebui să fie, conform acestuia, mediul asociativ care să impună un cadru legislativ adecvat și care să impună camerele agricole. Fermierul a concluzionat cu faptul că problemele agriculturii nu sunt decise de fermieri și de foarte multe ori nu au legătură „cu ce se întâmplă la talpa țării”.

Mulțumim pentru suport în organizarea evenimentului din 11 noiembrie 2023, marca Sens & Contrasens în Agricultură în parteneriat cu BHS BIO INNOVATION, cu tema: „Cum rămânem profitabili în agricultură?”

Cele mai noi știri

Plăți de peste 97 mil lei pentru Campania 2023, între 12-14 iunie

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 12 – 14...

Articole din aceeași categorie